Довгоочікувана прем’єра: Хто такий «Веном»?

  • Категорія:
  • Новини

У кожній людині є трохи нестримної люті, яка от-от виллється через край. І це було б прекрасно… Цікаво, як би відреагували ваші друзі побачивши вас зсередини? Одного разу, нутром  журналіста Едді Брока стає Веном, чия темна, похмура сутність буквально виривається назовні та починає безчинствувати.

Веном став одним із найпопулярніших героїв Marvel не просто так. Він небезпечний, лютий, непередбачуваний. Його хвороблива свідомість зрівняється хіба що з його потягом до насильства. А його зовнішність ви запам’ятаєте назавжди – величезні білі очі, гострі як леза зуби та довжелезний язик.

Головними героями фільму ВЕНОМ стали двоє персонажів, які уживаються в одному тілі. Перший – Едді Брок, роль якого грає Том Харді – егоїстичний, одержимий своєю роботою репортер, який бореться з корупцією та можновладцями. Другий – Веном, страшний інопланетний симбіот, що вселився в Едді, наділивши його надлюдською силою. Разом вони непереможні, оскільки жахлива міць Венома посилюється страшенною люттю Едді. Таке от симбіотичне існування…

До фільму долучився Метт Толмак, який нещодавно виступив продюсером блокбастеру від Sony Pictures ДЖУМАНДЖІ: ПОКЛИК ДЖУНГЛІВ, що зібрав у світовому прокаті майже мільярд доларів. Продюсер вважає, що Едді Брок, егоїстичний журналіст, який опинився в скрутній ситуації, та Веном, який розкриває неймовірний потенціал головного героя – просто ідеальні антигерої. «Едді Брок схожий на багатьох із нас, – каже продюсер. – Він захищав невинних, але, на жаль, робив це по-своєму. Він не гребував іти до мети найкоротшим шляхом. Він егоїстичний, темпераментний та  імпульсивний. Тільки після зустрічі з Веномом Едді зміг змінити своє життя на краще».

Продюсер Аві Арад називає ВЕНОМ складним, але цікавим поєднанням різних стилів. На його думку, кінематографістам вдалося вивернути навиворіт популярне уявлення про супергеройське кіно. «Едді Брок і Веном – дві самостійні істоти, які змінюють життя одна одної, – пояснює Арад. – Історія вийшла страшною, динамічною та неймовірно кумедною. Морок і кровожерливість поєднуються у фільмі зі світлом та оптимізмом. Своїм унікальним сюжетом картина розбиває супергеройські стереотипи вщент».

«Едді позитивно впливає на Венома, – продовжує Арад, – а Веном стає своєрідним голосом совісті Брока. Іноді просто необхідно, щоб хороший хлопець і лиходій уживалися в одній людині».

Режисером фільму став Рубен Флейшер, одним із найяскравіших проектів якого став фільм Sony Pictures ВІТАЄМО У ЗОМБІЛЕНДІ. Продюсери вважали, що режисерові вдасться передати сутність найбільш неоднозначного персонажа Marvel у запаморочливій та унікальній стрічці. Та спершу потрібен був талановитий актор, який міг би переконливо зіграти Брока та Венома. Актор Том Харді, який зіграв за свою кар’єру чимало непересічних ролей, виправдав найсміливіші очікування продюсерів.

Флейшер відзначає, що Харді зараз украй затребуваний та є одним із найбільш популярних акторів нашого часу. «Том чудовий, талановитий актор, що вміє привертати до себе увагу глядачів, – каже режисер. – Він – справжня кінозірка, яка ретельно відпрацьовує кожен погляд, кожне слово, кожну мить на знімальному майданчику».

«Том нас усіх надихав, – продовжує Флейшер. – Мені здається, вся знімальна група затамувавши подих спостерігала за ним в образі Едді Брока. Годі й казати, що у Тома блискуче почуття гумору. Словом, саме такого Венома ми й хотіли показати глядачам».

За словами Харді, симбіотичне існування є ключовим для персонажів Едді та Венома. «Психологічна динаміка цього супергеройського фільму здавалася мені вкрай цікавою, оскільки головних героїв було двоє: людина та прибулець, – пояснює актор. – Моєму персонажеві доводиться якось уживатися в одному тілі з двометровим монстром. Дві несхожі одна на одну сутності опинилися всередині тіла Едді Брока. «Ми – Веном», – кажуть вони про себе».

Харді зізнається, що йому було дуже цікаво грати свого персонажа: «Веном крутий, справжній шибайголова. Мій син розповідав мені про нього захлинаючись – він обожнює Венома. Таку роль грати страшено цікаво, тому що Веном безжалісний та не визнає жодних правил. Це вельми неоднозначний персонаж».

Уперше Веном, доволі пересічний герой, з’явився на сторінках трьохсотого випуску коміксу The Amazing Spider-Man тридцять років тому. Нині він суперлиходій та одна із найбільших інтриг всесвіту Marvel.

Спершу Веном протистояв Людині-павуку та мав налякати читачів. Не так сталося, як бажалося. Фанати закохалися в прямолінійного, ексцентричного та нещадного антигероя. Незабутня  зовнішність, інопланетне походження та двоїста натура зачарували безліч фанатів. Незабаром Веном обзавівся власною серією коміксів і став одним із найбільш популярних персонажів в історії Marvel. Настав час і для власного фільму.

За сюжетом фільму у Венома є суперник: лиходій проти антигероя, поганець проти суперпоганця. Роль голови фонду Life Foundation Карлтона Дрейка продюсери фільму воліли віддати актору, в якому би поєднувалися елегантність та експресія.

Зрештою, роль аморального вченого запропонували зіграти володарю «Золотого глобуса»  британському акторові, реперу та активісту Різу Ахмеду.

Важливо було знайти не лише виконавця головної ролі, а й ідеальну актрису на роль адвокатки Енн Веїнг, колишньої дівчини Едді Брока. Саме вона стала локомотивом розвитку сюжетної лінії. На щастя, продюсерам вдалося зацікавити роллю Мішель Вільямс.

—————————————————————————-

Подписывайтесь на наш Telegram – https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах