Dzidzio у Вінниці розповів про новий фільм та отримав літаючого слона

  • Категорія:
  • Новини

Михайло Хома, він же господар павука Боді, він же автор українського кінобестселеру “Контрабас”, він же мегапопулярний співак Дзідзьо сьогодні в самому центрі Вінниці дав спеціальну прес-конференцію для місцевих журналістів.

Приїзд Дзідзьо до Вінниці напередодні Дня міста став можливим завдяки участі виконавця у 12-му кінофестивалі комедійного кіно “ВІННИЦіЯнський фестиваль”, який вже стартував у Вінниці та продовжиться завтра нагородженням його переможців. А поки, попри дощ, на Майдані Незалежності показують найкасовішу вітчизняну комедію “Дзідзьо Контрабас”, перед показом якої сам Михайло Хома відповів на запитання місцевих журналістів.

Про “Контрабас”

Перше повнометражне кіно команди “Дзідзьо” в українських кінотеатрах зібрало рекордну “касу” – близько 23 мільйонів гривень. Саме цей фільм називають першим українським, який окупився завдяки кіноглядачі. Попри це музикант і актор скаржиться, що після сплати всіх податків і “коли все поділили на всіх, майже нічого не лишилося”. Водночас Дзідзьо не падає духом і готується до нової прем’єри.

– Ідея фільму “Контрабас” вийшла із самого мого життя: я жив на прикордонній території, багато моїх знайомих возили туди сигарети і таке інше. Я за цим всім спостерігав і зрештою бачив, що такі люди потім чогось досягли. Хтось, наприклад, став депутатом, хтось лікерам, хтось відкрив магазин. Люди мали гроші, вони виживали, це нормально. Тому ця ідея – вона із самого життя.

Про новий фільм “Перший раз”

– Це буде романтична комедія, яка зніматиметься на Львівщині, де я народився, де взяли шлюб мої батьки, куди я їжджу на Різдво і на Великдень досі. Я не стидаюся того, що народився в селі – навпаки, це були прекрасні роки, коли я дуже тісно спілкувався з природою, – каже Дзідзьо.

Судячи з трейлеру стрічки, у новому фільми мова йтиме про досить дорослого чоловіка, який досі не втратив цноту. Водночас сам Дзідзьо не розкриває деталей нового продукту, так само як і бюджет фільму.

– Це значно дорожче, ніж “Контрабас”. Це досить складно організаційно: уявіть собі, що приїжджає 80 чоловік знімальної групи до села на Львівщині. Їх банально нема де поселити, де переночувати. Їм всім треба кава, поїсти. Це досить складно і дорого.

“Для того, аби й далі знімалося українське кіно, потрібно, щоб з цього був бізнес. Бо якщо не буде бізнесу, ця велика команда талановитих людей просто розбіжиться. Бо кожному з нас хочеться смачно поїсти-попити, гарно вдягатися, всі мають дітей. Тому треба підтримка глядача, треба більше кінотеатрів, треба усвідомлення того, що ті 100 гривень які ти віддаси за квиток – це інвестиція в нові фільми”, – каже Михайло Хома і додає, що “нам дуже потрібна підтримка людей. Коли ми будемо її бачити, ми будемо розуміти, чи варто нам робити далі те, що ми робимо”.

Також Дзідзьо розповів, що одним із саундтреків новго фільму буде пісня “Моя любов”. Прем’єра стрічки запланована на 25 жовтня у Києві, а за тим фільм помандрує українськими містами. Дзідзьо висловив сподівання, що Вінниця також опиниться в цьому переліку.

 

Про двійників

– У Вас двійників вже мабуть більше, ніж у Святого Миколая. Як ви до них ставитеся і як можете довести, що ви – справжній?

– Довести це я можу легко, показавши власний паспорт. Що ж до двійників: це ознака мегопопулярності в першу чергу. Більшість цих людей роблять це не зі злого умислу. А ті, хто мають такий умисел – з тими розбираються наші юристи. З двома вже розібралися, – каже Дзідзьо.

 

Про мову

– Ваша аудиторія – це переважно молоді люди, часто підлітки. Водночас у своїх піснях Ви використовуєте досить специфічну мову, за що Вас дехто засуджує.

– Абсолютно нормально я до цього ставлюся. Я просто дивлюся на те, як поводяться люди, як вони говорять. А вони говорять так само, як ми співаємо. Люди впізнають себе у наших піснях, тому і люблять такі пісні.

 

Про те, як вирватися на естраду

– (запитання від вінничан) Я відростив собі бороду, як у Вас і хвостик, як у Винника. Скажіть, що ще потрібно, аби прорватися на українську естраду?

– Зараз це доступно абсолютно кожному. Якщо раніше для цього потрібен був доступ на телебачення чи радіо, то зараз в усіх є інтернет. Якщо маєте хорошу пісню, хорошу ідею – знімайте відео, заливайте на Ютюб, отримуйте шейри і лайки і здобувайте собі популярність. Коротше – відкривайте форточки і дихайте чистим повітрям і тоді все буде добре!

Перед показом стрічки Дзідзьо вручили “Золотого літаючого слона” – статуетку, яку вручають лауреатам ВІННИЦіЯнського кінофестивалю”.

Подписывайтесь на наш Telegram — https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах