Історія про «капітуляцію пристрасті» та «падіння фейкового бога» (фото)

  • Категорія:
  • Новини

В ролі Енея – чемпіон світу із армреслінгу Євген Прудник, тропічний мачо та прекрасний баритон. Він оголюється до пояса й стає дибки, вхопившись могутніми ручиськами за одну із вмонтованих посеред сцени жердин (уявімо, що це мачти кораблів, якими енеєве військо припливло до Карфагену). Дідона й Белінда звиваються на цих же мачтах, Дідона їздить верхи на оголеному торсі Енея. Це лише частка сценічних рішень, якими постановники опери Генрі Перселла «Дідона та Еней» приголомшують слухача, чи пак глядача своєї вистави. 

22 листопада Open Opera Ukraine представили барокову оперу «Дідона та Еней» англійця Генрі Перселла у Дніпрі, написану наприкінці XVII століття.

Барокова опера вже більше ніж півстоліття – один із найвідчутніших мистецьких світових трендів, котрий має бути представлений українській аудиторії. Саме тому постановка зроблена згідно сучасних світових стандартів, а саме практики історично-поінформованого виконавства. Що це? Це коли співають та грають в інший спосіб, залучаючи історичні відомості щодо саунд-естетики минулого, зокрема, наприклад, коли оркестр складається з копій історично достовірних інструментів.

Учасники постановки – це міжнародна команда, сформована за результатами кастингу. Це солісти, хор та учасники оркестру з України, Польщі, Швейцарії, Німеччини.  Диригентом-постановником виступить Назар Кожухар — визнаний спеціаліст з музично-поінформованого виконавства, а міжнародний колектив музикантів зіграє на інструментах, виготовлених за історичними зразками спеціально для прем’єри. Він не лише учень відомого скрипаля Олега Кагана та лауреат легендарного конкурсу скрипалів ім. Давида Ойстраха. Назар відомий фахівець з історично-поінформованого виконавстав і, як ніхто інший, знає, як має виглядати та звучати барокова постановка.

Режисер — Тамара Трунова, володарка премії British Council за музично-драматичну п’єсу «Під небом синім». Тамара готова представити вам усі приховані тональності та продемонструвати міфічну драму фатального кохання. За словами режисерки Т.Трунової, це буде історія про «капітуляцію пристрасті» та «падіння фейкового бога».

 

Фото: Сергій Бараненко

—————————————————————————-

Подписывайтесь на наш Telegram — https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах