Святослав Кондратів привіз до Дніпра унікальну скрипку

  • Категорія:
  • Новини

5 листопада в інформаційному центрі «НМ» пройшла прес-конференція за участі скрипаля Святослава Кондратіва, який продемонстрував унікальну скляну скрипку, аналогів якої немає в Україні і за її межами.

«Скрипку виготовив майстер з Рівного Олег Шевчук, який працював над нею більше двох років. Він вирішив, що саме я зможу зіграти на ній. Інструмент у мене близько трьох місяців, уперше взяв його в тур містами України. Грати трохи важче, адже скрипка важить більше, ніж звичайна з дерева. Спеціально для неї вже написані дві композиції», – підкреслив маестро.

Під час гри Святослав разом зі слухачами подорожує чудовими місцями, де йому довелось побувати, розповідає про них, про те, що його вразило та надихнуло, доповнюючи розповіді неперевершеною грою та передаючи ті емоції, які переживав сам.

У Дніпрі маестро вдруге. «Вперше концерт був у філармонії, вдруге відбудеться у театрі драми та комедії. Дніпро – дуже цікаве місто, сподіваємось, у нас тут ще будуть концерти», – зазначила Людмила Шорошева, концертний директор Святослава Кондратіва.

Довідка НМ: Святослав Кондратів — відомий український скрипаль, який працює в жанрі pop-violin. Сьогодні музиканта називають першою скрипкою України. Власне, він – один із небагатьох, хто намагається нести інструментальну музику в маси, поєднуючи у програмі виступів класичні твори із власними композиціями.

—————————————————————————-

Подписывайтесь на наш Telegram – https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах