10 найнезвичайніших страв світу

  • Категорія:
  • Новини

Подорожуючи в певній країні, людина завжди намагається спробувати нові, незвичні для неї страви. Часто гастрономічні експерименти виявляються вдалими. Однак, інколи зустрічається їжа, яку просто неможливо їсти українцям. 

Неймовірні страви 

В усьому світі є багато страв, котрі дуже подобаються одним, але нестерпні для вживання іншим:

  1. Смажений павук. Жителі Камбоджі в період великого голоду почали вживати в їжу смажених павуків. Ця традиція збереглась до сьогоднішнього дня, коли мало що нагадує давно минулі голодні часи: в магазинах повно їжі, а прості люди розважаються в казино, точніше вже в інтернет казино.
  2. Печиво з осою. В Японії такі ласощі набули популярності вже в ХХІ столітті. Це звичайні крекери з рисового борошна, проте начинкою для них є відварені дикі оси. 
  3. Млинці з крові. У Швеції і Фінляндії корінні жителі інколи додають в млинці зовсім не молоко, а свіжу кров. Ця страва часто подається разом з олениною чи свининою. Страву можна порівнювати з рідною українською кровянкою.
  4. Очі тунця. В багатьох закладах Японії, де подаються суші, присутня цікава начинка – риб’ячі очі. Вони злегка обсмажені чи зварені, однак все ж дивляться на людину. Оболонка очей злегка гумова, а всередині ховається достатньо м’яка субстанція, смак якої нагадує м’ясо кальмара чи восьминіга. 
  5. Ескамолес. Головний інгредієнт мексиканської страви – яйця великих чорних мурах. Її їдять в смаженому вигляді та сирою. Приправляють перцем чилі і цибулею. Яйця добувають сміливці в мурашнику серед комах, що сильно кусаються. Їжа вважається делікатесом і досить непогана на смак.
  6. Мактак. Традиційна страва жителів Гренландії та Канади. Представляє собою жир нарвала, кита чи білуги. Часто вживається в сирому вигляді, може обжарюватися з використанням спеціальної паніровки. Є багатим джерелом вітамінів D та С.
  7. Беондегі. В Південній Кореї в їжу вживають куколки тутових шовкопрядів. Страва подається з соусом і стандартними спеціями.
  8. Уітлакоче чи кукурудзяний трюфель. В основі страви лежить гриб, що викликає захворювання у кукурудзяних зерен. Його спори проникають в качани рослини і дуже їх змінюють. Страва на вигляд неїстівна, однак в Мексиці вона вважається великим делікатесом.
  9. Гусениці мопане. Створіння розповсюджені в Африці і мають зелено-блакитний колір. Гусениці є цінним і багатим джерелом білка. Їх збирають на деревах, варять у окропы, а потім сушать на сонці. В Південній Африці є спеціальні ферми, де займаються розведенням гусениці для створення делікатес.
  10. Шіокара. В Японії страва має таку ж популярність, як і суші. Представляє собою кальмара, маринованого у власних внутрішніх органах протягом місяця у герметичному посуді.

Часто, невідомо що саме виявилось натхненням для створення всіх цих страв. У рідних їм країнах вони вважаються делікатесами, проте у туристів страви, а також їх інгредієнти, нерідко викликають подив і навіть страх.

Слідкуйте за подіями в наших групах