23 січня: важливі події дня та прикмети

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

ВАЖЛИВІ ПОДІЇ

Цей день в історії позначився такими подіями:-1832 році народився французький художник-імпресіоніст Едуар Мане (200 років);-1891 році народився український поет, перекладач, публіцист, громадський та державний діяч Павло Тичина (132 роки);-1921 році помер український композитор, автор обробок українських пісень («Щедрик», «Дударик») та хорових поем Микола Леонтович (102 роки);-1956 році помер австрійський підприємець, засновник знаменитої компанії Swarovski Даніель Сваровскі (67 років);-1989 році помер іспанський художник-сюрреаліст, один із найвизначніших митців XX століття Сальвадор Далі (34 роки);-2017 році відкрито у Дніпрі внутрішню експозицію музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» (6 років).

ПОДІЇ ТА ЗАХОДИ

У Франції сьогодні відбудеться симпозіум високого рівня з конкурентної політики для стійкої економіки ОЕСР (Організації економічного співробітництва та розвитку).

Ця впливова міжнародна інституція опікується проблемами розвитку конкуренції, розширення співпраці між національними відомствами, які стежать за дотриманням законів про конкуренцію, а також підтримує політику, спрямовану на захист прав споживачів і поширення інформації щодо товарів та послуг.

У Брюселі пройде нарада Євросоюзу щодо закордонних справ, у рамках якої розгляднуть питання санкцій проти росії у відповідь на війну в Україні.

23 січня у Римі відкривається Міжнародний медичний сімпозіум MIO-Live Mediterranean Interventional Oncology . Він триватиме два дні. До Києва на сьогодні було заплановано дипломатичний візит Прем’єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні.

У Дніпрі 23 січня у Театрі драми та комедії відбудеться новорічна вистава у рамках Всеукраїнського туру “Супергерої рятують Різдво”. Початок о 16:00.

Сьогодні Театр драми та комедії запрошує на феєричну комедію “Мужики не танцюють стриптиз”. Початок о 18:00.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ 23 СІЧНЯ Якщо у цей

день ясна погода, то літо буде спекотним, а якщо вітряна – грозовим;-безхмарне, ясне небо до ранньої весни;-вітер з півдня – чекай у червні дощі;За народними повір’ями також 23 січня:-не варто засинати до заходу сонця;-не можна лихословити та погано думати про інших.

Слідкуйте за подіями в наших групах