51 колонка на лівому та 46 на правому березі – для дніпрян улаштовані місця для постійного доступу до технічної води

  • Категорія:
  • Новини

Для забезпечення мешканців постійним доступом до води, на обох берегах Дніпра встановлюють бочки та облаштовують місця з колонками, які містять технічну воду. Біля кожної колонки проводиться благоустрій. Прикладом такої ініціативи є робоча колонка, розташована на бульварі Слави, 8, на правому березі Дніпра.

«Воду мешканці ближніх будинків можуть качати вже, якщо потрібно. Також користуватися можна і під час екстрених відключень світла. Вода там буде завжди. Нині на правобережжі міста 46 колонок вже готові для користування. З кожної беруться проби для експертизи у сертифікованій лабораторії», — підкреслив представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан.

В приміщеннях, зокрема у гімназії № 37, розміщені бочки з технічною водою. «Якщо будуть тривалі відключення світла та не буде водопостачання для місцевих мешканців – двері закладу відчинені цілодобово. Працює черговий», – уточнює директорка гімназії № 37 Наталія Громик.

«Бочка розрахована на 2 тонни технічної води. Наголошую, що це – виключно вода для технічного користування. На правобережній частині міста вже підготовлені для користування 85 бочок», – підсумував Ян Майдан.

На лівому березі Дніпра встановлено 51 колонку, а на правому березі — 46 колонок та 85 бочок з технічною водою. Ці заходи призначені для забезпечення життєвих потреб громади та готовності до різних ситуацій.

Слідкуйте за подіями в наших групах