60% переселенців вже знайшли роботу завдяки активній підтримці Дніпра

  • Категорія:
  • Новини

«Дніпро – є лідером з працевлаштування в Україні, бо на сьогодні з роботою вже 60 % вимушених переселенців. Також ми на другому місці після столиці щодо допомоги у відкритті бізнесу. Сьогодні на цю зустріч ми запросили державний банк «Ощадбанк», аби розповісти про можливості грантової урядової програми «єРобота». Це безповоротні кредити на відкриття власної справи чи розширення бізнесу. Тож сьогодні представник банку розказав про те, як їх отримати. Також зазначу, що у Дніпрі вже пів мільйона людей з роботою. До війни ця цифра не перевищувала 300 тисяч», – коментує начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення ДМР Тетяна Янушкевич.

Потреба у знаходженні роботи для переселенців спонукала Дніпро створити муніципальний телеграм-канал для пошуку роботи під назвою https://t.me/Work_DniproUA, який є першим та єдиним у своєму роді в Україні. Цей канал зберігає свою популярність серед вимушених переселенців, а з його допомогою понад 20 тисяч людей знайшли працю.

Крім того, ще минулого року з квітня Дніпро розпочав проведення безплатних короткотермінових курсів з перекваліфікації на популярні спеціальності на ринку праці, фінансові кошти для яких надаються міжнародними партнерами. Зараз завершили навчання 20 касирів, наступного тижня 20 швачок, 17 кондитерів та 15 піцайоло. Загалом, 72 безробітних особи вже успішно пройшли ці курси. Ця ініціатива сприяє не тільки переселенцям, а й місцевим жителям, які залишилися без роботи.

Слідкуйте за подіями в наших групах