80 укомплектованих «швидких», що рятуватимуть життя. Дніпро забезпечив оборонців і людей деокупованих міст потужною партією допомоги

  • Категорія:
  • Новини

Під час відзначення Дня Незалежності України місто Дніпро доставило 80 автомобілів швидкої медичної допомоги бійцям Сил оборони та містам, які вже звільнили від окупації. Ці автомобілі включали в себе повний комплект обладнання та були різних категорій, в тому числі реанімобілі. У зв’язку з цим відправленням рекордної кількості “швидких” мер Дніпра, Борис Філатов, закликав інші міста підхопити цей приклад і зробити акцент на посиленні допомоги тим, кому вона нині найбільш необхідна.

Він підкреслив, що, маючи допомогу від держави та військових адміністрацій, інші великі територіальні громади так само здатні робити більше, ніж нині. «Думаю, що в історії сучасної України не було такого, щоб територіальна громада відмовилася від експлуатації 80 автівок і передала їх або іншим територіальним громадам, або для потреб оборонців. Ми співпрацюємо з Сухопутними військами, бригадами та окремими територіальними громадами. Якщо буде потреба — готові співпрацювати з усіма, хто до нас звернеться», — зазначив Філатов.

Надані Дніпром “швидкі” автомобілі підходять як для евакуації поранених, так і для щоденної роботи медичного персоналу. Внутрішнє обладнання цих машин містить передове устаткування провідних виробників з Німеччини, США, Швеції, Італії та Японії. Це включає до себе аптечки для надання першої допомоги, носилки з можливістю перевезення ваги до 250 кг, а також дефібрилятори, електрокардіографи та інше необхідне обладнання.

Відомо, що ці автомобілі були розподілені серед близько двадцяти військових частин і визволених міст, зокрема Херсона. Один з водіїв з Херсона, пан Олександр, повідомив, що він з радістю погодився доставити один із реанімобілів до свого міста, незважаючи на труднощі та ризики цього завдання. Його 25-річний досвід роботи на “швидкій” дав йому впевненість у здатності подолати відстань для того, щоб врятувати життя людей, як це вже багато разів було зроблено раніше.

«Коли йде війна, це, звісно, небезпечно. Та я готовий. Водіям-професіоналам ніколи нескладно їхати — була б дорога і була б машина. Ці карети швидкої дуже допомагатимуть. Це надійний автомобіль», — сказав водій «швидкої» Олександр.

Як відомо, Дніпро є лідером із забезпечення українських оборонців дронами — посідає перше місце в рейтингу їх закупівель через систему «Прозорро». Місто також доправило на передову 650 вантажівок і легковиків. А ще — численні техніку та устаткування, які замовляють самі військові.

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах