#ART_наступ: у Дніпрі розпочинають творчий проєкт, завдяки якому діячі культури та мистецтв збиратимуть кошти для допомоги нашій країні

#ART_наступ: у Дніпрі розпочинають творчий проєкт, завдяки якому діячі культури та мистецтв збиратимуть кошти для допомоги нашій країні

  • Категорія:
  • Новини

З перших днів війни діячі культури та мистецтв активно допомагають нашому місту. На базі своїх закладів вони створили волонтерські центри. Водночас діячі культури міста потроху повертаються до творчості, але з благодійною метою. За словами начальника управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євгена Хорошилова, наразі творча спільнота Дніпра розпочинає великий проєкт, до якого залучать усіх митців міста за різними напрямами.

«Ми вирішили перейти у творчий артнаступ. Це великий проєкт, головна мета якого через реалізацію своїх професійних здібностей та творчих можливостей зібрати якомога більше допомоги тим, хто зараз цього потребує і водночас повернути людям радість від творчості та від культурних акцій, які ми проводили до війни. Ми плануємо залучити до проєкту максимально усіх митців, які працюють у Дніпрі, але ми готові і до співпраці з митцями інших міст та країн», – зазначив Євген Хорошилов.

Першу акцію в рамках проєкту #ART_наступ проведуть до Дня захисту дітей. Вона пройде 1 червня в саду Музею українського живопису. Там створять благодійний вернісаж, на якому виставлять роботи дітей, що навчаються в художніх школах Дніпра.

«Усі кошти, зібрані під час першої акції, ми передамо до медичних закладів Дніпра, в яких лікуються діти-переселенці. Дітки, що наразі вчаться у художніх школах міста чи студіях, вже передали нам свої роботи. Їх ми і виставимо на благодійному вернісажі», – зазначила директорка КП «Школа сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура» ДМР, кураторка виставки Яна Куницька. Крім того, під час першої акції проводитимуться майстер-класи, на яких дніпряни та гості міста зможуть самостійно створити картини.

Щодо наступних акцій, то вони будуть пов‘язані з іншими напрямами мистецтв, зокрема планують проводити благодійні концерти, театральні вистави та літературні заходи.

Слідкуйте за подіями в наших групах