Для соліста Дніпропетровського театру опери та балету, відомого кулінарного блогера Самвела Адамяна Новий рік та Різдво — це свята, які він завжди зустрічає з найдорожчими для нього істотами (так, це не завжди люди). А ще готує незвичні страви.
![](https://afishadnepr.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/14612598_1688392428145143_1732667254119706227_o.jpg)
Різдво Самвел зазвичай святкував зі своїми рідними. Зараз через війну їх розкидало по світу, але сімейні традиції все ж таки залишились. Наприклад, приготування качки.
- Потрібно всього три інгредієнти, — зазначає Самвел Адамян. – Качку ріжемо, заливаємо водою та тушкуємо хвилин 50. Якщо буде багато жиру, його треба прибрати. І дати качці підсмажитись до золотистої скоринки. Якщо ви взяли цілу качку, відварить заздалегідь стакан рису. А також купіть біля кілограма квашеної капусти. Її треба промити, додати разом з рисом до качки та ще раз протушкувати. Страва готова.
![](https://afishadnepr.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/61040809_1252461578243169_2716910476528189440_n.jpg)
Новий рік для співака — особливо свято. Він завжди зустрічає його зі своїм рудим котом Томасом.
– Зрадив йому тільки один раз, — зізнається Самвел Адамян. — Два роки тому до мене приїхала одна глядачка, і ми о дванадцятій ночі вийшли на вулицю, пішли до ялинки. Всі інші роки я був у новорічну ніч виключно з Томасом. Цього року буде так само. А потім, десь о першій чи другій годині, зазвичай їду до своїх друзів. Правда, цьогоріч точно не знаю, як все буде через комендантську годину.
![](https://afishadnepr.com.ua/wp-content/uploads/2023/12/photo_2023-12-21_15-36-15-575x720.jpg)
Артист зізнається, що зазвичай не їсть на Новий рік багато. На святковий стіл планує приготувати салат, рецепт якого йому дала сестра. Вона, в свою чергу, дізналась про нього в одному з ресторанів. Самвел візьме цей рецепт за основу та додасть до нього те, що йому здається доречним.
Новорічний салат від Самвела
Потрібно взяти у рівній кількості (наприклад, по 300 грамів) наступні інгредієнти:
- Відварені та порізані кільцями тушки кальмарів;
- Крабові палички гарної якості;
- Відварені та очищені креветки;
- Смажені мідії;
- Дві столові ложки червоної ікри.
Все це дрібно нарізаємо, перемішуємо, заправляємо майонезом. А потім розкладаємо по креманках. Зверху можна покласти ще трохи ікри. Смачного!
Юліанна Кокошко