Артист та блогер Самвел зустрічає Новий рік з качкою та котом

  • Категорія:
  • Новини

Для соліста Дніпропетровського театру опери та балету, відомого кулінарного блогера  Самвела Адамяна Новий рік та Різдво  —  це свята, які він завжди зустрічає з найдорожчими для нього істотами (так, це не завжди люди). А ще готує незвичні страви.

Різдво Самвел зазвичай святкував зі своїми рідними. Зараз через війну їх розкидало по світу, але сімейні традиції все ж таки залишились. Наприклад, приготування качки.

  • Потрібно всього три інгредієнти, — зазначає Самвел Адамян. – Качку ріжемо, заливаємо водою та тушкуємо хвилин 50. Якщо буде багато жиру, його треба прибрати.  І дати качці підсмажитись до золотистої скоринки. Якщо ви взяли цілу качку, відварить заздалегідь стакан рису. А також купіть біля кілограма квашеної капусти. Її треба промити, додати разом з рисом до качки та ще раз протушкувати. Страва готова.

Новий рік для співака  — особливо свято. Він завжди зустрічає його зі своїм рудим котом Томасом.

   – Зрадив йому тільки один раз, — зізнається Самвел Адамян.  — Два роки тому до мене приїхала одна глядачка, і ми о дванадцятій ночі вийшли на вулицю, пішли до ялинки. Всі інші роки я  був у новорічну ніч виключно з Томасом. Цього року буде так само. А потім, десь о першій чи другій годині, зазвичай їду до своїх друзів.   Правда, цьогоріч точно не знаю, як все буде через комендантську годину.

Артист зізнається, що зазвичай не їсть на Новий рік багато. На святковий стіл планує приготувати салат, рецепт якого йому дала сестра. Вона, в свою чергу, дізналась про нього в одному з ресторанів. Самвел візьме цей рецепт за основу та додасть до нього те, що йому здається доречним.

Новорічний салат від Самвела

Потрібно взяти у рівній кількості  (наприклад, по 300 грамів) наступні інгредієнти:

  • Відварені та порізані кільцями тушки кальмарів;
  • Крабові палички гарної якості;
  • Відварені та очищені креветки;
  • Смажені  мідії;
  • Дві столові ложки червоної ікри.

Все це дрібно нарізаємо, перемішуємо, заправляємо майонезом. А потім розкладаємо по креманках. Зверху можна покласти ще трохи ікри. Смачного!

Юліанна Кокошко

Слідкуйте за подіями в наших групах