Ассія Ахат подарувала дніпровським дітям скрипки - фото. Афиша Днепра

Ассія Ахат подарувала дніпровським дітям скрипки (фото)

  • Категорія:
  • Новини

Ассія Ахат відвідала музичну школу № 2 ім. А. Штогаренка

Всесвітньо відома скрипалька і співачка приїхала в Дніпро, де відвідала музичну школу № 2 поспілкувалася з дітьми та подарувала три скрипки в чехлах ексклюзивного дизайну який розробляє Ассія разом з подругою,  художницею Вікторією Бовкун. Одна скрипка коштує близько 200 $.

Ассія Ахат подарувала дніпровським дітям скрипки - фото. Афиша Днепра

Не менш цінним для дітей стало спілкування з відомою скрипалькою. Ассія невтомно називає дітей, які займаються музикою, незвичайними. Також вона розповіла про те, як сама почала займатися музикою

-Я ходила в музичну школу з шести років і прекрасно знаю, як це непросто. Я хочу сказати вам, щоб ви завжди пам’ятали, що ви – незвичайні діти, ви обрані, – зазначила Ассія. – Дякую і вашим батькам, у яких знаходиться час приводити вас в музичну школу. Маючи двох синів, я знаю, що таке дитина, котра займається музикою. Це дійсно забирає дуже багато часу. Мене моя бабуся возила в музичну школу з двома пересадками на громадському транспорті. Вся моя родина підключалася до того, щоб я займалася музикою. І я вважаю, те, що ви робите – це справжнісінька праця, праця дорослої людини. І ви – великі молодці, тому що пішли вчитися в музичну школу.

Ассія відверто відповідала на запитання дітей. Дівчат зацікавило, як вона зрозуміла, що скрипка – це її інструмент.

-Є історія в моїй родині, що коли я була зовсім маленькою, і побачила чоловіка, що грає на скрипці по телевізору, то дуже захопилася. Запитала, як дядько грає на цій чарівній коробочці якоюсь чарівною паличкою? А через кілька років до моєї бабусі в клас (вона була вчителькою молодших класів) прийшла вчителька гри на скрипці, набирати дітей в свій клас. Моя бабуся привела мене на прослуховування. У мене виявився хороший музичний слух і мене взяли в клас скрипки. Це дуже складний інструмент, але я люблю його. Щиро і вам бажаю ніколи не розлучатися з музикою!

Зустріч тривала близько години. На неї прийшли учні та батьки, зал був забитий «під зав’язку» люди стояли в проходах, щоб особисто поспілкуватися з Ассією Ахат. Зустріч пройшла в теплій і дружній атмосфері. Закінчився захід автограф-сесією. Всі бажаючі могли сфотографуватися з талановитою скрипалькою.

Фото: Сергей Бараненко

—————————————————————————-

Слідкуйте за подіями в наших групах