Без медуз та людей: що відбувається в окупованому Бердянську у середині літа

  • Категорія:
  • Новини

Літо-2022 незабаром перейде екватор, і раніше у Бердянську вже було не пройти між задоволеними, засмаглими, трохи п’яними пляжниками, які зранку окупували берегову лінію. Головними питаннями курортного міста в соцмережах були наявність медуз, комарів, водоростей, ціни на житло та розваги. 2022 року ситуація кардинально відрізняється. Окупанти у Бердянську справжні, а на пляжах немає ні людей, ні медуз. Є, щоправда, смердюча зелена камка, але її наявність зараз нікого не хвилює. Курортний сезон у місті остаточно провалений, повідомляє «Бердянськ».

На свіжих фото місцевих мешканців, опублікованих у соцмережах, видно, що на міських пляжах немає ні душі. Такими безлюдними і сумними вони не виглядали, напевно, навіть узимку. Те саме можна сказати й про бердянців, які втратили літній заробіток, а значить, і кошти для існування взимку. Що найцікавіше, в морі майже немає медуз, хоча минулого липня їх було безліч.

У той же час ситуація в місті стає все більш напруженою. Часто чути вибухи, автоматні черги. Люди кажуть, що окупанти у Бердянську сильно стурбовані результатами роботи HIMARS по їхнім складам та частинам. Особливо вони перелякалися після заяви про наказ Зеленського відбити тимчасово окуповані прибережні райони на Півдні України.

У комунальних установах Бердянська колаборанти розпорядилися зробити запас води та продуктів, а також заклеїти усі вікна скотчем. А самі зрадники, за свідченнями місцевих жителів, поховалися по підвалам, побоюючись «прильотів» від ЗСУ.

Нагадаємо, що у Бердянську окупанти відібрали у власників аквапарк «Мис Доброї Надії» мережі «Акваленд», який є одним із найбільших у Європі, а незабаром оголосили про його відкриття. Причому ціни встановили втричі нижче за ті, які були в сезоні-2021, мабуть, сподіваючись, що хтось усе таки спокуситься. Але у людей ця подія викликала лише гнів та обурення.

Довідково. Бердянськ – популярний в Україні та за її межами кліматичний та грязьовий курорт державного значення. Розташований він у Запорізькій області, у східній частині Бердянської затоки. Щорічно Бердянськ приймає півмільйона туристів. Азовське море – мілководне та тепле – чудово підходить для сімейного відпочинку. У самому місті чудово розвинена інфраструктура. Санаторії, пансіонати, спортивні табори, бази відпочинку, дельфінарій, аквапарк, нічні клуби – все, що необхідно для насиченого та цікавого проведення часу.

Слідкуйте за подіями в наших групах