Борис Філатов – про ремонти критичної інфраструктури:”Ми загоюємо рани, що війна залишає на наших вулицях і будинках”

  • Категорія:
  • Новини

Міський голова Дніпра представив звіт за 2023 рік. Серед іншого мер міста розповів про те, як місто та комунальні служби відновлюють критичну муніципальну інфраструктуру та житло містян, пошкоджене через ворожі удари, передає “Наше місто”.

Лише протягом 2023 року у майже 150 багатоповерхівках Дніпра замінено вбиті вікна, наголосив Борис Філатов. Де було потрібно — відремонтовано покрівлі. Відновлено також 7 медзакладів, 23 школи та дитсадки, наголосив міський голова.

Крім цього, місто також приводить до ладу пошкоджені колектори, водогони, контактні мережі трамваїв та тролейбусів, зупинки і світлофори. Щоб навіть попри обстріли місту не загрожував занепад.

Зрозуміло, що війна — це постійні руйнування та виклики. Тому в цю зиму ми входили з досвідом попереднього опалювального сезону. Знаючи, що таке блекаути та постійні відключення світла, – наголосив Борис Філатов

У тепловому господарстві було капітально відремонтовано майже 30 котлів. Замінено більше 60 насосів, бо це обладнання є дуже чутливим до знеструмлень.

Ми замінювали десятки кілометрів теплових мереж та ізоляції. І закуповували додаткові генератори. Зокрема – одну з найпотужніших в країні газових станцій,
щоб в критичній ситуації уникнути розмерзання систем опалення, – зазначив міський голова Дніпра. – Я багато разів казав, що це і є основним завданням альтернативних джерел живлення. Тому генератори стоять на котельнях, станціях водопостачання та водовідведення, аби в місті за будь-яких умов працювала каналізація.

Водночас Дніпро став першим містом, що встановлює акумулятори на світлофорні обʼєкти – там, де це радила зробити Патрульна поліція. Також для електротранспорту Дніпра впровадили систему т.зв. телекерування, щоб транспортники могли віддалено перевіряти наявність напруги та швидко поновлювати рух трамваїв та тролейбусів.

Переглянути звіт міського голови Бориса Філатова можна за посиланням: https://www.facebook.com/filatovborys

За матеріалами Наше Місто.

Слідкуйте за подіями в наших групах