Британская группа Jamiroquai стала хедлайнером фестиваля BeLive 2018

  • Категорія:
  • Новини
На новом фестивале BeLive, который пройдет с 21 по 24 июня на НСК «Олимпийский», впервые за семь лет выступит поп-фанк группа 90-х — Jamiroquai.

Першим хедлайнером головної сцени стане Jamiroquai — легендарна британська джаз-фанк група, власники Grammy та величезної кількості найавторитетніших нагород, таких як MTV Video Music Awards, MOBO Award, Ivor Novello Award. Їх альбом “Travelling Without Moving” потрапив у Книгу рекордів Гіннеса як найбільш продаваний альбом у стилі фанк. Важливо згадати, що візуальна естетика їх виступів завжди була унікальною складовою групи. Як говорить Джей Кей: “Складно описати мій візуальний стиль, але я вважаю, це щось типу олдскульного водія з 70-х з домішкою бі-боя”. Такий незвичайний зовнішній вигляд йде червоною ниткою по всій творчості колективу. Починаючи від назви, в якій фронтмен поєднав «jam» (спонтанна імпровізація групи музикантів) і «Iroquois» (назва племені північноамериканських індіанців). Звідси й неймовірні головні убори Джей Кея, котрі не раз займали окремі місця в колекціях світових дизайнерів та незабутнє шоу на кожному виступі.

В 1996 году релиз «Travelling Without Moving» с хитами «Virtual Insanity» и «Cosmic Girl» стал самым продаваемым фанк-альбомом в истории.

В 2000-х группа Jamiroquai стала выпускать пластинки все реже.

На BeLive Jamiroquai представить свій новий альбом “Automaton”, який вийшов в 2017 році через 7 років творчої паузи та був дуже позитивно сприйнятий критиками. “Automaton” — восьмий студійний альбом, він про любов і пристрасть. Джей стверджує, що це платівка з ідеєю. Якось в інтерв’ю він говорив про те, що зараз люди є заручниками своїх смартфонів, усі потопають в соц. мережах в очікуванні лайків. Саме про це гурт співає у альбомі, який почули вже в Азії, Європейських країнах, Великобританії та Данії. Скоро він зазвучить і в Києві. Крім нових треків, звичайно ж, прозвучать і всіма улюблені Love Foolosophy, Seven Days in Sunny June, Virtual Insanity і інші.

Незважаючи на оголошення першого хедлайнера організатори BELIVE прийняли рішення не підвищувати вартість квитків. “Для нас дуже важливо, щоб фінансова можливість відвідати фестиваль була не тільки у киян, а й у жителів усієї країни. Звичайно, ми не зможемо утримувати таку вартість довго, але реалізувати певний обсяг квитків за спеціальною ціною ми зможемо”.

Новый фестиваль BeLive организовывает команда основателя Ulichnaya Eda. Всего планируют установить три сцены: Main Stage для хедлайнеров, New Music Stage для новичков, Night Stage для поздних танцев.

 

Слідкуйте за подіями в наших групах