«Буде тепер чисто, зручно і акуратно»: мешканці найдовшого у Дніпрі будинку розповіли про ремонт у своїх дворах

  • Категорія:
  • Новини

Міська адміністрація Дніпра вживає комплексних заходів для підтримки порядку на вулицях міста. Комунальні служби відновлюють дорожнє покриття, прибирають дворові території та проспекти, які стали об’єктом скарг місцевих мешканців. Часто ці роботи включають в себе кілька видів реконструкцій, особливо в умовах складного періоду війни.

Прикладом такого підходу є реконструкція проспекту Героїв, розташованого поруч з найдовшим будинком у місті, відомим як “Китайська стіна”. У цьому проекті відновлюють не лише дорогу та тротуари, але також проводять заміну вуличного освітлення, теплових мереж та системи зливової каналізації. Жителі міста звернулися до мера зі скаргами на стан інфраструктури, і міські служби провели обстеженням і розпочали великомасштабну реконструкцію цієї території. За практично півстоліття з моменту побудови цього багатоповерхового будинку, це перша така значуща модернізація.


«Я задоволений темпами — як працюють наші комунальні служби, підрядники. Обсяги виконаних робіт вражають. Ми йдемо за графіком. Закінчимо, як і планували, до початку морозів. Далі почнемо робити ліфти в цьому будинку», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов під час своєї інспекції 11 жовтня.


В дворах були здійснені роботи: встановлення нових ліхтарів, монтаж повітряної лінії та застосування енергоощадних світлодіодних світильників. Також було проведено оновлення системи холодного водопостачання та реконструкцію близько 1,1 кілометра трубопроводу опалення, включаючи заміну вводів у під’їзди. Ця робота була масштабною, оскільки вимагала перетворення комунікацій із підземного на надземне прокладання. Це полегшить обслуговування цих мереж і забезпечить більш швидкий доступ до них в разі аварійних ситуацій, не вимагаючи руйнування новостворених доріг. Крім того, дорожні проїзди стали ширшими, і були облаштовані додаткові паркувальні зони.

«Оновлювати треба. Реконструювати потрібно було. Буде тепер чисто, зручно і акуратно», — каже місцева мешканка Анжела.

Крім цього, дощові колектори на початку та у кінці будинку прочистили від замулення та сміття. Відремонтували

Також, було проведено роботи з очищення дощових колекторів на початку та кінці будинку від забруднень та сміття. Колодязі були відремонтовані, і були встановлені додаткові зливові решітки, щоб у дворі уникнути утворення калюж. Також було посилено підпірні стінки. У той же час, було проведено комплексний ремонт в понад трьох десятках під’їздів, охоплюючи роботи з комунікаціями у підвалах та на покрівлях. Всю багатоповерхівку було утеплено в місцях міжпанельних швів, і вхідні групи були оновлені.

Олександр, мешканець Дніпра, проживає в цьому будинку протягом практично півстоліття. Він зазначає, що час вже давно позначився на стані пішохідних ділянок (і не лише їх), тож реконструкція дворів була дійсно необхідною.

«Чекаємо, коли завершиться (ремонт, — ред.). Було проблематично тут — для візочків, людей. Зараз, слава Богу, все поміняли. Коли все це зроблять, нормально буде. Дякуємо тим, хто вклав у це кошти і свою роботу», — говорить пан Олександр.

Слідкуйте за подіями в наших групах