Черговий по місту перевірив модернізацію обладнання на Льодовій арені, стан укриття, та як організоване дозвілля дніпрян

  • Категорія:
  • Новини

На Льодовій арені у Дніпрі в даний час проводиться модернізація холодильного обладнання з метою зменшення споживання електроенергії. Під час проведення огляду арени було виявлено, що існуюче обладнання, якому вже 11 років, споживає значну кількість електроенергії. У зв’язку з цим, міський голова Дніпра, Борис Філатов, поставив завдання замінити застаріле обладнання з метою забезпечення ефективнішого використання енергоресурсів. Прогнозується, що ця заміна призведе до зниження споживання електроенергії на 30%.

«Воно дійсно потребувало заміни, бо цю арену збудували ще у 2012 році, і за цей час воно вже зносилось. Наразі тут працюють над усуненням витоків холодоагента в чиллері, повністю замінюють фріон, встановлюють сухий охолоджувач з врізкою в теплову систему. Роботи розпочали 10 липня і плануємо їх завершити до кінця цього місяця», – зазначив головний енергетик КП «Молодіжне творче обʼєднання» ДМР Вʼячеслав Тригуб.

У Дніпрі Льодова арена виступає важливим спортивним об’єктом, на якому займаються близько 300 молодих спортсменів у напрямках фігурного катання та хокею. Серед них є понад 50 дітей, які, через війну у Харкові, Краматорську та Дружківці, переїхали до Дніпра. Для них Льодова арена стала важливим місцем, де вони можуть продовжувати безкоштовно займатися своїми улюбленими зимовими видами спорту. Будучи найбільшою тренувальною базою на південно-східній частині України, ця арена забезпечує їм всі необхідні умови для тренувань та розвитку їх талантів.

«Після завершення робіт ми зможемо економити 30% електроенергії, і це є дуже важливим в умовах постійної загрози для енергосистеми країни», – зазначив в.о. директора департаменту парків та рекреації ДМР Володимир Чорний, який 16 липня є черговим по місту.

За вказівкою мера Бориса Філатова, він також оглянув умови притулку у КЗО «Навчально-виховний комплекс №148 «Спеціалізована школа-дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Планета щастя» ДМР, розташованого за адресою просп. Олександра Поля. Важливими критеріями, згідно з вимогами мера, є цілодобовий доступ та повне устаткування, які повинні бути наявні в усіх комунальних укриттях.

«Це укриття розраховано на 600 осіб. Воно відкрите цілодобово, на місці завжди є черговий. Крім цього, тут є засоби пожежогасіння, медична аптечка з набором базових ліків, спальні місця, зони для активного відпочинку та дозвілля дітей,  де є різноманітні іграшки, а також облаштовані місця для навчання. В цілому тут дуже цікавий підхід до облаштування цього укриття, дуже гарно воно зроблене, цікавий кольоровий ремонт, аби дітям було комфортно тут перебувати під час повітряної тривоги. Також укриття має кілька телевізорів. Ним також постійно користуються місцеві мешканці», – підкреслив Володимир Чорний.

Цього дня в Новокодацькому парку відбулося чергове відкрите безкоштовне фітнес-тренування під відкритим небом, яке було організоване з ініціативи міського голови Дніпра, Бориса Філатова, з метою пропаганди здорового способу життя серед місцевих жителів.

На цьому тренуванні дніпряни мали змогу взяти участь у інтенсивній програмі, яка не вимагала використання додаткового обладнання і охоплювала тренування всіх груп мʼязів. В рамках тренування поєднувалися елементи гімнастики, аеробіки та силових вправ, що дозволило учасникам розширити свої фізичні можливості та поліпшити загальну фізичну форму.

«Такі тренування на свіжому повітрі підвищують рівень кисню в крові, позитивно впливають на психо-емоційний стан та здоровʼя людини», – каже фітнес-тренерка Олександра Гура.

Зі свого боку, департамент має намір продовжувати такі спортивні заходи у всіх парках міста.

«Це перше таке тренування з початку повномасштабного вторгнення рф до України. І ми дуже раді, що сьогодні на тренування завітало стільки людей, бо підтримка здорового способу життя дуже важлива. Ми ж, зі свого боку, плануємо найближчим часом організувати ще й тренування з йоги та пілатесу на інших локаціях. Тож про анонси цих заходів можете дізнатись на сторінці департаменту https://www.facebook.com/dmr.parks», – підсумував Володимир Чорний.

Слідкуйте за подіями в наших групах