Читання п’єси японського драматурга та закриття художньої виставки: що відбудеться на Дніпропетровщині 31 січня

  • Категорія:
  • Новини

31 січня весь світ відзначає Міжнародний день ювеліра. Професійне свято тих, хто має причетність до створення найдорожчих шедеврів. Батьківщиною ж професії прийнято вважати Грецію, точніше, Стародавню Грецію. Саме тут вперше майстри відкрили для світу різьблення по каменю, почали виготовляти прикраси з дорогоцінних металів з самоцвітами. Ініціатива ж заснувати професійне свято представників цього ремесла з’явилася на одному з популярних конкурсів молодих ювелірів на початку 2008-го року. Нинішнього року його відзначають уже в 15-те.

Про знакові події 30 січня та людей, які зробили вагомий внесок в історію.
У цей день:

  • 1797 – народився австрійський композитор Франц Шуберт (226 років);
  • 1893 – зареєстровано торгову марку Coca-Cola (130 років);
  • 1956 – помер Алан Александр Мілн, англійський письменник, автор «Вінні Пуха» (67 років);
  • 2018 – помер Леонід Каденюк, український астронавт, перший космонавт незалежної України, Герой України (5 років);
  • 2020 – вихід Великої Британії із Європейського Союзу та Євратому (3 роки).

ПОДІЇ ТА ЗАХОДИ

Сьогодні у Нью-Йорку пройде форум партнерства Економічної та Соціальної Ради ООН ECOSOC . Щорічно на цьому впливовому зібранні ЕКОСОС та інші структури Організацій Об’єднаних Націй збирають найбільш впливових лідерів урядів, приватного та некомерційного секторів, а також громадянського суспільства. Вони діляться останніми новаторськими рішеннями стосовно оптимальних шляхів сприяння міжнародному розвитку.

А у Шотландії 31 січня відбудеться парад вікінгів Up Helly Aa. Ця унікальна факельна хода вважається наймасштабнішим фестивалем вогню на території Європи, а також одним з найунікальніших фестивалів у світі. Жителі міста Леруіка наряжаються у вікінгів, створюють модель корабля вікінгів, підпалюють смолоскипи і йдуть вулицями до моря. Традиційний шотландський фестиваль Up Helly Aa присвячується висадці на Шетландські острови, що знаходяться неподалік узбережжя Шотландії, скандинавських вікінгів, які вписали нову сторінку в історію цих островів.

У Києві сьогодні відбудеться мега концерт харківської ска-панк-банди “Жадан і Собаки”. На прихильників панк-року чекає драйвовий виступ крутої фестивальної команди. Їх пісні про злободенне і як завжди зі стьобом.

У Дніпрі у Театрі драми та комедії відбудуться акторські читання п’єси японського драматурга Кокі Мітані “Академія сміху”. Два заслужених артисти України, два друга, два талановитих актора Арсен Босенко та Андрій Мельников запрошують познайомитися з сучасною драматургією на незвичайних посиденьках. По завершенню вистави на глядачів чекає діалог з акторами та автограф-сесія.

А в обласній організації Національної спілки художників України сьогодні закривається художня виставка “Мистецтво Січеславщини”. Протягом 2 місяців всі бажаючі могли познайомитися з кращими роботами місцевих майстрів, які були створені за останнє десятиліття. Це живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво. Зібрали кращі роботи 95 професійних художників та молодих митців регіону.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

  • Якщо у цей день заметіль і хуртовина, то зима триватиме довго і весна буде пізньою.
  • Якщо сонце вийшло опівдні, то варто чекати ранню весну.
  • За народними повір’ями 31 січня не можна хрестити хлопчиків.
  • День не підходить для переїзду.
  • А ще 31 січня не варто звертатися до суду, інакше програєте справу.

Схід сонця сьогодні очікується о 7:11, а зайде сонце о 16:36.
Тривалість дня – 9 год. 25 хв.

Будьте пильні, уважно стежте за сигналами повітряної тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.

Слідкуйте за подіями в наших групах