Декілька сотень делегатів та дискусії про українське майбутнє. Філатов розповів, як минула 18-та зустріч Ялтинської європейської стратегії

  • Категорія:
  • Новини

Нещодавно завершилася 18-та річна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES), на яку приїхали учасники із різних країн світу. Серед них були високопосадовці урядів, дипломати, представники наукової громадськості, підприємці, та відомі громадські діячі. Президент України Володимир Зеленський, перша леді та інші урядовці також приєдналися до цього заходу. Єдиним представником українських міських влад на конференції був мер Дніпра, Борис Філатов.

«Потужна промова Президента про важливість морального вибору і відвертий та щемливий виступ Першої леді про те, як нас змінили випробування цієї війни. І досить чіткі та конкретні меседжі від впливових міжнародних персон. Мені ж ця конференція дала ще й важливу нагоду зустріти добрих знайомих – шостого і девʼятого послів США в Україні Вільяма Тейлора та Марі Йованович», — зазначив Філатов, додавши, що досвід тривалої співпраці дозволяє і донині підтримувати звʼязок з послами, тож обоє залишаються щирими друзями Дніпра.


Крім того, важливо зазначити, що протягом двох днів дискусійних панелей та зустрічей на конференції YES учасники активно обговорювали сучасну ситуацію в Україні під час війни та розглядали можливі сценарії відновлення та зміцнення держави. Зокрема, від низки впливових міжнародних персон пролунали чіткі меседжі. Так, американський політолог зі Стенфордського університету Френсіс Фукуяма, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та багато інших в різних формах зауважили, що жодні домовленості з нинішньою росією не гарантуватимуть безпеку ані Україні, ані решті вільного світу.

Слідкуйте за подіями в наших групах