У Дніпрі провели диктант у метро

  • Категорія:
  • Новини

Вже втретє Дніпро організовує диктант до Дня Конституції України, цього разу вперше після початку повномасштабного вторгнення. Локацією для проведення заходу стала станція метрополітену.

Організацію свята покладено на департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання з підтримкою міського голови. Участь у заході підтримали всі наші колеги. Цей захід є корисним, цікавим та об’єднує нас. Навіть я, як секретар Дніпровської міськради, візьму участь у письмовому тестуванні, – коментує Олександр Санжара.

Загалом у заході офлайн взяли участь 313 людей різного віку, від 5 до 80 років. Крім того, була організована онлайн-трансляція, що дозволяла брати участь в заході з будь-якої точки світу.

«Текст диктанту є унікальним і був спеціально складений для цього заходу. Він не доступний в мережі, тому неможливо підглянути та заздалегідь підготуватись. Це прем’єра цього тексту», – розповідає Рафаель Кіжнер, керівник молодіжного центру Дніпра.

На читання диктанту був запрошений зірковий гість — Юрій Ткач, відомий український шоумен та корінний дніпрянин. Навіть перед заходом він працював з репетитором для підготовки.

«Для мене це дуже хвилююча історія, бо дуже багато людей прийшло, і від того, як я прочитаю, буде залежати результат учасників», – ділиться український шоумен Юрій Ткач.

Організатори повідомляють, що результати диктанту будуть оголошені через три тижні. Учасникам будуть повідомлені результати індивідуально. Також переможці отримають подарунки за свої досягнення.

Слідкуйте за подіями в наших групах