Діти внутрішньо переміщених осіб та захисників України на відпочинку в Італії

  • Категорія:
  • Новини

Відпочинок без сирен та вибухів: Італійські благодійники та активна представниця Дніпра об’єднали зусилля для надання українським дітям неперевершеного відпочинку за кордоном. Вони відправляться туди, де матимуть можливість жити в сім’ях італійців та відвідувати історичні місця. Кіра, вимушена переселенка з окупованого Мелітополя, разом з іншими дітьми здійснює поїздку до Італії. Серед них не лише переселенці, а також діти тих, чиї батьки зараз захищають країну в лавах ЗСУ або віддавали своє життя за Україну. Ця подорож стане для них віддихом від пережитих страхів війни.

Кіра розповідає: «Наш улюблений будинок розтрощили, де були гроші та речі. Я вже звикла, кожен день чути вибухи. Собака лякається і проситься додому через вибухи, будинок у біді, вимикають воду і тепло.» 

Це вже четвертий візит до Європи, який організовано благодійним фондом. Діти згадують про свій відпочинок у сонячній Італії з ентузіазмом і нетерпінням очікують на нові пригоди.

Василиса каже: «Там було чудово, всім рекомендую. Там немає сирен, можна спокійно відпочивати»

«Ми жили в двоповерховому будинку. Їздили в аквапарк, зоопарк, ну і на море», — розповідає Оксана, яка їде до Італії.

«Там екологічно чисто, свіже повітря. Там дуже спокійно. Мені там не страшно відпочивати, я відчуваю підтримку від італьської родини і я там, як вдома», — каже Аня.

Ідея подібних поїздок виникла у пані Ольги, коли вона з родиною покинула країну на початку повномасштабної війни. Там вона познайомилась з представниками місцевого благодійного фонду. Пізніше до цієї ініціативи приєднався благодійний фонд “Союз спортсменів світу”, засновником якого є Сергій Самойленко, який підтримав цей проєкт

«В цей важкий час кожній українській родині важко, моя родина познайомилася з благодійним фондом «пуер», який працює понад 30 років і допоміг більш як 8 тисячам дітей з різних країн світу. Перша поїздка відбулася в березні 2023 року», — представниця благодійного фонду «Pyer» Ольга Огданська.

Благодійникам вже вдалося відправити на відпочинок до Італії понад 120 дітей з Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Чернігівської областей. 

За матеріалами Дніпро ТВ.

.

Слідкуйте за подіями в наших групах