Дитячий ансамбль Дніпра популяризує українську народну пісню

  • Категорія:
  • Новини

Ансамбль “Україночки” 16-ї музичної школи Дніпра відроджує автентичну українську пісню. У колективі 17 учасників, хлопці та дівчата виконують народні пісні. Попри повномасштабну війну колектив продовжує співати та надихати.

Дніпровський ансамбль “Україночки” виконує народні пісні. Учасниця – Дар’я Шустова співає вже 8 років, колектив для неї – другий дім.

“З дитинства я дуже сильно любила співати, на всіх сімейних святах мене ставили на стілець, просили заспівати пісеньку і я була цьому дуже рада. Я це дуже сильно любила і тому вирішила займатися професійно і прийшла в музичну школу №16 у місті Дніпро”, – розповіла учениця Дар’я Шустова.

Марія Кураєва в ансамблі “Україночки” співає 2 роки. Бабуся дівчинки – викладачка музики, тож любов до співу родинна.

“Більше в хорі співаю, дома не так часто, але якщо хтось просить – я заспіваю, моїм батькам, родичам дуже подобається, вони пишаються мною”, – каже учениця дитячої музичної школи №16 Марія Кураєва.

Підготовка однієї пісні займає близько півтора місяці. Готує ансамбль до виступів – керівниця Ірина Кураєва. Викладачка сама дуже любить співати.

“Я у цій школі працюю дуже давно, я випускниця цієї школи. Коли я почала працювати 38 років тому, мені дуже захотілося створити такий колектив, який співає лише народні пісні. Я люблю, коли співають діти, бо це дуже гарно, це щиро і дуже красиво”, – зазначила керівниця ансамблю народної пісні “Україночки” Ірина Кураєва.

Востаннє ми бачилися з ансамблем у грудні 2021 року, за декілька місяців до початку повномасштабної війни. Тоді дівчата співали найвідомішу в світі новорічну пісню – український “Щедрик”.

З початком повномасштабної війни життя всіх учасників колективу змінилося, займатися доводилося дистанційно. Минулого року колектив вперше знову зібрався на репетицію у школі.

“У нас дуже грандіозні плани. Я сподіваюсь, що після закінчення повномасштабної війни ми будемо просувати нашу українську пісню по всьому світу, щоб всі чули, які ми талановиті і теж знали і пізнали нашу культуру і насолоджувалися нашими українськими піснями”, – сказала Дар’я Шустова.

За матеріалами ДніпроTV.

Слідкуйте за подіями в наших групах