Дніпрянка підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі

  • Категорія:
  • Новини
  • Мітки:
  • Афиша Днепра
  • экстремальный вид спорта

Дніпровська альпіністка Ірина Караган підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі, передає “Афіша Дніпра”. Мова про Аннапурна І – гірський масив в Гімалаях на території Непалу, 55 км завдовжки, найвища точка масиву — Аннапурна I, має висоту 8091 м, що робить її 10-ю найвищою вершиною у світі й одним з 14 восьмитисячників”. Була підкорена північним схилом французькою експедицією в 1950 (Моріс Ерцог), південним — англійською командою в 1970.

“Найкращий подарунок на день народження і велика честь, що така складна і небезпечна гора пустила і відпустила мене! Це втілення мрії, на яку мене надихнула донечка Віра Караган! Кілька років тому після подорожі в Непал вона присвятила мені авторський коктейль Аннапурна!) Вона надихає і найбільше вірить у мене, тому її фото було зі мною на вершині як і прапори моєї країни, міста і партнерів!”, – так прокоментувала своє сходження Ірина.

На рахунку Ірини безліч підкорених вершин. Вона стала першою дніпрянкою, яка розгорнула прапор міста на Еврересті. Але найважчим вона називає сходження на Деналі – найвищу гору Аляски та всієї Північної Америки.

Слідкуйте за подіями в наших групах