Дніпряни-патріоти відремонтували військову машину та віддають її на потреби армії (Відео)

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі активісти дали нове життя бойовій розвідувально-дозорній машині. У хазяїна машина стояла майже 8 років, втім, як тільки почались активні бойові дії, зрозумів, треба її знову ставити на колеса, передає “Дніпро TV”

Сергію Ковальову та ще майже півтора десяткам волонтерів знадобилось менше місяця , щоб «реанімувати» бойову розвідувально-дозорну машину на потреби армії. Іі придбав у 2007 році, як колекційну.


Сергій Ковальов, власник автомобіля: «Він в мене вже стояв на блокпосту в 14 році на Криворізькій трасі, як це почалося. Тоді хлопці мені розморозили двигун, я його поставив, і він 8 років стояв в мене під забором. А необхідність з 24 числа – вона виникла. Не те що я хотів – мусив».

Перший, кому розповів про свій задум, був сусід Микола. Той одразу погодився допомогти.

Микола Макаренко, волонтер, сусід власника: «Ми живем с ним на одном районе, знаем друг друга. А встретились с ним, когда записывались в тероборону в 40-й школе. Встретились, он говорит: вот у меня есть машина, говорит, моя. Ну, он говорит, она не в удовлетворительном состоянии, демилитаризирована, ну, давай попробуем собрать».

Також символічним на БРДМ є логотип – мураха.

Сергій Ковальов, власник автомобіля: «Така ідея виникла, тому що ми, як мурахи. Ні на кого не нападаємо, але і вміємо захищатися. Тому ми і мурахи».

Так і є. Зараз вся Україна об’єдналась заради захисту нашої країни. Хто на фронті, а хто в містах – допомагає продуктами, ліками, а хтось навіть автомобілями. Зараз БРДМ чекає на бойове завдання: або поїде разом з військовими на фронт, або стане в нагоді волонтерам. Патріоти вкриють машину останнім шаром фарби й повезуть її на оглядини до центру тероборони. Там і вирішать її подальшу долю.

Слідкуйте за подіями в наших групах