Дніпрянин змінив зброю на фотоапарат. Афиша Днепра

Дніпрянин змінив зброю на фотоапарат

  • Категорія:
  • Новини

Сергій Бараненко — ветеран 20-го окремого мотопіхотного батальйону. Він служив одинадцять місяців у 2014-му.

— Раніше у мене був бізнес у сфері акваріумістики, я займався створенням дизайну акваріумів, тоді вже були перші тематичні світлини, — розповідає Сергій. — А на війні я дивився в інший об’єктив і теж бачив певні сюжети, потім виникла мрія — повернутися живим додому і розпочати свою справу. Стати професійним фотографом!

Його мрія здійснилася. 2015 року він навчався і займався апаратурою, а  2016-го розпочав перші комерційні зйомки.

— Фотографував учениць школи танців на пілоні, тоді гонорар був близько 800 гривень, далі вже з`явилися інші замовлення, — каже Сергій. – Адже, коли людям подобається результат, вони точно порадять фотографа друзям.

2018 року Сергій став частиною медіахолдингу «Наше Місто».

— Ця робота відкрила для мене можливість потрапити туди, де звичайний фотограф не буває! — розповідає він. — Метро, аеропорт, робота з політиками, надзвичайні події. Найбільш цікавим для мене був репортаж у Чорнобилі, його я запам’ятаю на все життя. А також я дуже люблю працювати з портретами – для мене безцінно зловити емоцію людини.

Зараз Сергій фотографує для газети «Наше місто» і сайтів, а також займається комерційними зйомками.

— Якщо зйомка специфічна, зі мною працює команда: візажисти, перукарі, люди, які тримають світло, — розповідає він. — Не дуже весело, якщо на підлогу впадуть і розіб’ються 12 тисяч гривень! Комерційні зйомки починаються від 1600 гривень і вище, все залежить від фантазії клієнта та технічних запитів.  

Слідкуйте за подіями в наших групах