Дніпрянка придумала, як дарувати речам друге життя. Афиша Днепра

Дніпрянка придумала, як дарувати речам друге життя

  • Категорія:
  • Новини

Ми часто зустрічаємо історії про хлопців і дівчат, які, повернувшись із зони бойових дій, не розчарувалися, а знайшли в собі сили та можливості створити щось не лише для себе, родини, але і країни. «Ветеранський бізнес» — термін, що доволі часто зустрічається у ЗМІ. Про що йдеться?

«Вінтажниця» — це німецько-український бізнес-проєкт, магазин вінтажних та антикварних речей. Неймовірний старовинний посуд, свічники, лампи та декор для дому від відомих європейських брендів із довгою історією («Вілерой і Бох», «Баварія», «Дельфт», «Майотт», «Вудланд», «Богемія», «Роял Альберт» тощо) можна придбати як онлайн на сторінці у Фейсбуці, так і в магазині у Білогородці неподалік Києва.

Його засновниці — дві дівчини. Наша землячка Васіліса Мазурчук, письменниця, піарниця, авторка книжок «Любов на лінії вогню» (2015, 2021), «Добробати» (2016), «Казки Донбасу» (2020) та ветеранка російсько-української війни і Надія Кісс, науковиця, активістка Майдану, авторка книжки «Разом — сила!»: риторика українського спротиву. Соціолінгвістичні есеї» (2015).

Васіліса жила і навчалась у Дніпрі, потім була робота, а далі — зона, як тоді казали, АТО. Проєкт «Вінтажниця», як і написання книг, – це те, в що дівчина вкладає душу.

Дочка Василіси Аліса також одна з “Вінтажниць”

— Проєкт стартував у травні 2021 року, в амбітних планах — запуск ліній текстилю (печворк) та реставрованих антикварних меблів, — розповідає дівчина. – З Надією ми познайомилися 2016 року у Дніпрі під час інтерв’ю, було багато спільного. А 2017-го вона переїхала до міста Гіссен працювати в місцевому університеті. Невдовзі і виникла ідея антикварного магазину. Але втілити її в життя вдалося аж 2021 року під час пандемії, коли з’явилося більше часу для пошуку себе та самореалізації. Місія «Вінтажниці» — принести затишок в українські домівки, відкрити для людей магічний світ європейського побуту та культури, подарувати позитивні емоції від речей, сповнених столітньої історії. Також «Вінтажниця» сприяє екології споживацької культури, пропонуючи високоякісні речі з натуральних матеріалів, даруючи їм друге життя!

На свята дівчата створюють тематичні вінтажні бокси. Також вони можуть допомогти вам обрати щось особливе, якщо ви шукаєте подарунок. Васіліса наголошує, що, купуючи милі речі від «Вінтажниці», ви не тільки даруєте затишок своїй домівці, а й робите добру справу, підтримуючи українських ветеранів.

Слідкуйте за подіями в наших групах