Дніпро будується з любов’ю: трамвайний парк знову поповнили комфортабельними вагонами із Лейпцигу. Афиша Днепра

Дніпро будується з любов’ю: трамвайний парк знову поповнили комфортабельними вагонами із Лейпцигу

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі готують до виходу на маршрути нові зручні та комфортні трамваї із Лейпцигу. Саме так реалізується стратегічний план Бориса Філатова із розвитку електротранспорту міста. Наразі до Дніпра прибула вже третя партія – п’ять вагонів. Перед запуском на маршрут трамваї переобладнають у міській вагоноремонтній майстерні – єдиній в Україні, де виконують такі адаптаційні роботи. Після виконання таких робіт термін їх експлуатації подовжиться на 10-15 років.

Ініціативу оновлення електротранспорту Дніпра містяни, авжеж, підтримують. Анатолій Аксіонов вже понад сорок років їздить у міських трамваях: «Трамваї міста необхідно оновлювати. Наразі я бачу значний прогрес у цьому питанні в місті, і це дуже добре. Тепер користуватися громадським електротранспортом нарешті і зручно, і приємно».

Директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев зазначив, що 15 трамваїв із Лейпцигу вже радують дніпрян, курсуючи вулицями.

Дніпро будується з любов’ю: трамвайний парк знову поповнили комфортабельними вагонами із Лейпцигу. Афиша Днепра

«Це останні п’ять вагонів із 20, закуплених цього року в Лейпцигу. Наразі цю партію адаптують до роботи на наших коліях і до першого січня 2021 року їх випустять на маршрут. Так, за останні два роки трамвайний парк оновлено на 40 одиниць. В рамках прийнятого Борисом Філатовим стратегічного плану розвитку електротранспорту ми продовжимо оновлювати рухомий складу і надалі. Наступного року ми плануємо придбати ще близько 20 трамваїв», – розповів Ігор Маковцев.

Директор КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Кобець наголошує: «У нових трамваїв тихіший хід, що робить їх більш комфортними для пасажирів. Зручніше буде працювати й водію, бо у кабіні передбачена система кондиціонування. Окрім цього у салоні встановлені нові крісла. До прибуття у місто трамваї в Німеччині пройшли глибоку модернізацію і мають сучасну систему управління, що дозволяє економити електроенергію на 40%».

Дніпро будується з любов’ю: трамвайний парк знову поповнили комфортабельними вагонами із Лейпцигу. Афиша Днепра

Водій трамваю Владислав Маточенко, аби кермувати німецьким трамваєм, пройшов стажування. До цього працював півтора року на старих трамваях і тому різницю відчув одразу: «У трамваї більше ланцюгів керування та взагалі функціоналу. Взагалі сам процес стажування для мене не був складним. У вагонів з Німеччини більш плавний хід. Також дуже комфортна кабіна з опаленням взимку та кондиціонуванням влітку».

«Дуже добре, що оновлюють трамваї. Дуже добре, що міська влада піклується про зручність і водіїв, і пасажирів», – каже дніпрянка Марія.

«Тепер трамваї виділяються кольорами в єдиному стилі міста, і це робить їх більш помітними на вулицях. Пасажирам в оновлених салонах стало набагато комфортніше їздити. Все зроблено гарно і з любов’ю до містян. Важливо тепер, щоб люди не завдавали шкоди трамваям, у яких їм ще їздити», – говорить ще один дніпрянин Вадим Пономаренко.

Дніпро будується з любов’ю: трамвайний парк знову поповнили комфортабельними вагонами із Лейпцигу. Афиша Днепра

Нагадаємо, що в Дніпрі оновлюють не тільки трамвайний парк, а й ремонтують полотно. Тільки за останні роки оновили близько 17 тис. метрів.

Слідкуйте за подіями в наших групах