Дніпро – лідер із закупівлі безпілотників: через систему «Прозорро» місто придбало дронів для ЗСУ на 268 мільйонів гривень

  • Категорія:
  • Новини

Дніпро є провідним постачальником дронів для Збройних Сил. За даними видання “Наші гроші”, з моменту розпочаття повномасштабної війни через систему “Прозорро” було зроблено 270 замовлень. Половина з них була здійснена двома організаторами: КП “Інфо-рада-Дніпро” (місто Дніпро) та виконавчим комітетом мерії Кривого Рогу. Останній виділив 146 мільйонів гривень, тоді як мерія Дніпра надала майже удвічі більше – 268 мільйонів гривень. Отже, Дніпро можна назвати чемпіоном України у закупівлі дронів.

З усвідомленням потреби Збройних Сил у безпілотниках, мер Борис Філатов підкреслює, що місто продовжить закуповувати їх і надалі. Дніпро знайде механізми для вкладання коштів у масове виробництво дронів.

Комунальне підприємство “Інфо-рада-Дніпро” в основному закупило квадрокоптери різних модифікацій “Mavic”.

Слід зазначити, що Дніпро допомагає фронту не лише безпілотниками. Місто багато разів надсилало на передову придбане військове спорядження і продовжує забезпечувати бійців Збройних Сил необхідними безпілотниками, технікою та медикаментами. За період повномасштабної війни Дніпро вже витратив понад 2 мільярди гривень на різні види забезпечення, включаючи будівництво оборонних споруд та надання військовим субсидій, і продовжує надавати допомогу армії.

Слідкуйте за подіями в наших групах