В школах міста продовжать створювати комфортні та сучасні умови для учнів. Афиша Днепра

Дніпро навчає з любов’ю: в школах міста продовжать створювати комфортні та сучасні умови для учнів

  • Категорія:
  • Новини

У школах Дніпра навчання буде комфортним, безпечним та сучасним. Саме це стало основою плану капітальних ремонтів шкіл на 2021-2023 роки, який розробили за дорученням міського голови Бориса Філатова. Батьки та педагоги разом із представниками міської влади ретельно цей план опрацьовували. Вже наступного року у більш ніж 30-ти навчальних закладах міста проведуть капітальні ремонти їдалень, санвузлів, спортивних залів, дахів. Одним із таких закладів стала спеціалізована школа № 129 фізико-математичного профілю ДМР.
«На початку навчального року в нас відбулися батьківські збори, де директорка запропонувала взяти участь у розробці перспективного плану мера. Тобто ми могли самі вирішувати, що необхідно першочергово відремонтувати в нашій школі. Батьки одностайно проголосували за приведення до ладу санвузлів. Тим більше, що це має бути капітальний ремонт із заміною внутрішніх систем, а також зовнішнього оздоблення. Ми просили зробити це яскраво та сучасно. Так і вийшло, проєкти дуже вдало перегукуються із загальним стилем школи», – розповіла голова батьківської ради школи № 129  Наталя Іванова.
Задоволена майбутнім зовнішнім виглядом шкільних санвузлів і представниця батьківської ради школи Олена Гордієнко: «Ми маємо проєкти на виконання робіт. Вони нам дуже подобаються, адже окрім яскравого зовнішнього вигляду, приміщення відповідатимуть усім сучасним стандартам, ну і звичайно, будуть призначені для комфортного перебування наших дітей у навчальному закладі».
Загалом у школі № 129 капітально відремонтують шість санвузлів та додатково створять один для людей з інвалідністю, також виконають ремонт їдальні та прилеглого до неї приміщення із рукомийниками.
«Ці капітальні ремонти дозволять нам вирішити декілька важливих питань, по-перше, це системна заміна мереж електропостачання, водовідведення та водопостачання. Їхня зношеність дуже серйозна та вже давно потребує втручання. По-друге, буде вирішено питання безпеки. Адже рукомийники та сушарки будуть безконтактними, це зручно, а в умовах пандемії – актуально. І третє – це комфорт та сучасне яскраве оформлення» – зазначила директорка спеціалізованої школі № 129  Наталя Ширяєва.
Нагальною проблемою майже всіх шкіл Дніпра є морально застарілі їдальні, санвузли зі зношеними внутрішніми системами, спортивні зали тощо. Часто ці приміщення не бачили ремонту від початку зведення будівель. Підхід до вирішення таких проблем змінився докорінно: тепер прибирають усе застаріле, а потім повністю замінюють внутрішні та зовнішні системи, використовуючи сучасні матеріали.
«Підхід до оновлення шкіл є дуже прогресивним. Він відповідає вимогам сучасності. Створюються нові модернізовані проєкти, для ремонту використовують матеріали, що відповідають сучасним вимогам комфорту, якості та безпеки. Крім того, звертаємося до громади. Завдяки цьому керівники шкіл разом із батьками мають змогу виявити потреби  свого закладу та донести їх до міської влади», – розказала представниця педагогічної ради при міському голові Олександра Бакіна.
Начальниця відділу організаційної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Наталя Сєрікова підсумувала: «Для того, щоб створити дійсно комфортні та сучасні умови для навчання наших дітей, об’єднання зусиль батьків, педагогів та міської влади є необхідним. У рамках такої співпраці створюються проєкти по докорінному оновленню закладів освіти у Дніпрі».

Слідкуйте за подіями в наших групах