"Дніпро - те місто, куди хочеться їхати": інтерв`ю з Тарасом Тополею. Афіша Дніпра

“Дніпро – те місто, куди хочеться їхати”: інтерв`ю з Тарасом Тополею

  • Категорія:
  • Новини

Тарас Тополя – фронтмен гурту «Антитіла», молодіжний посол UNICEF в Україні, волонтер. Він один із небагатьох співаків, які піднімають українську музику на новий рівень. Тарас і його гурт принципово не гастролюють в Росії. Він вважає, що українізація повинна бути лагідною. Одружений зі співачкою Alyosha. Пара виховує двох синів – Марка та Романа, і дочку Марію. В інтерв’ю він розповів, чим йому подобається Дніпро і які чутки про себе чув.

Гурт «Антитіла» часто буває у Дніпрі – тут їх люблять і чекають.

Ми приїжджали у різні пори року, влітку місто найкрасивіше. Подобається річка, набережна, Верхньодніпровська Січ, центральна частина міста, де є пішохідні зони, вулиця Короленка. Ми приїжджаємо сюди вже, певно, років 10, і кожного разу Дніпро змінюється” – розповів Тарас.

Він підкреслює, що у місті є потужна рушійна сила.

У вас є мешканці, які вболіваються за українську мову, навчають дітей, роблять культурно-освітні заходи. І поки ці люди є, буде і тренд говорити українською. Дніпро стає україномовним. Але неможна насильно примушувати, це неправильно. Потрібно лагідно спонукати, щоб людям було приємно і цікаво. Музика, фільми, різні заходи тощо. Узагалі, Дніпро – те місто, куди хочеться їхати“, – каже співак.

У Росію Тарас та його гурт на гастролі не їздять.

Допоки там не можна купити квиток за гривні, ми туди не поїдемо! А взагалі, у цій країні повинен змінитися режим“, – жартує співак.

Тарас із дружиною встигають будувати кар’єру і виховувати дітей. Співак зазначає, що вони з дружиною розуміють, що любов – це щоденна праця.

З одного боку, мені було легко, бо ми творчі люди однієї професії. Але з іншого – у нас немає усталеного життєвого ритму, все перемішано, важко щось планувати, бо може в будь-який момент з’явитися новий концерт. У нас багато що йде шкереберть, але від цього нікуди не дітися!

Він каже, що багато дітей не планував. Про четверту дитину пара не думає.

Ми план виконали і перевиконали – троє дітей. Але як Бог дасть!” – каже Тарас.

Плітки про себе він чує нечасто.

“Доходили до мене чутки, що я не традиційної орієнтації, особливо тоді, коли я був з Оленою, але дітей ще не було. А зараз взагалі ми не даємо приводів для скандалів. Навіть коли працюють певні політичні ботоферми – їм немає що написати про гурт «Антитіла»! Сперечатися у соціальних мережах не люблю — це безглуздо витрачений час” –

Для лідеру гурту дуже важлива українська мова.

Для мене важлива україномовна музика, тому що вона посилює наш інформаційний простір. Я виступав на концерті у рамках святкування Дня незалежності України з піснею державною мовою. «Там, де ми є» співала площа, це транслювали по телевізору, це бачили на YouTube, там мільйони переглядів. Ми б могли відмовитися, прозвучала б якась російськомовна пісня. Класно було б? Якби я організовував цей захід, то багато б чого зробив по-іншому”.

Наприкінці 2021 року «Антитіла» презентували новий кліп на пісню «Стань». Головну роль в ньому зіграла одна з найсильніших легкоатлеток світу, українська спортсменка Марина Бех-Романчук. Лірична пісня «Стань» має філософський підтекст. У ній йдеться про життєвий шлях та внутрішню силу втілювати свої мрії. Пісня стала третьою у майбутньому альбомі гурту, прем’єру якого заплановано на початок 2022 року.

Ми впевнені, що кожен зможе впізнати в певних кадрах себе або когось зі свого оточення. А ще у кліпу досить неочікуване завершення, по суті, історія відео починається у його фіналі, а якщо зануритися ще глибше, то розумієш, що в ньому немає ні початку, ні кінця. І, як завжди, є приховані секрети, пасхалки від «Антитіл»” – каже Тарас Тополя.

Слідкуйте за подіями в наших групах