Дніпровська активістка: “Україні слід популяризувати власні свята на всіх рівнях”

  • Категорія:
  • Новини

У голосовому чаті Телеграм каналу відбулося чергове онлайн-засідання ПРОпозиціонери Клубу на тему «Чому іноземні свята українцям стають ріднішими, ніж власні?»

Заступниця директора департаменту соцполітики Дніпровської міськради Юлія Дмитрова вважає, що свята, які здавна відзначають за кордоном і які тепер добре прижилися в Україні, розвивають культурне різноманіття. Однак український народ має свої споконвічні, суто українські свята. Вони притаманні нашому народові, в них дух наших предків. Саме тому їх слід популяризувати від самого малку.

«Реклама і маркетинг роблять свою справу. Сучасному українському парубку без «валентинки» ніяк. В просунутих офісних колах ознакою відсталості вважається не відвідати паб у День Святого Патріка. А в лютому всі просто прилипають до екранів телевізорів, щоб дізнатися, коли ж бабак пророкує прихід весни. Між тим, наші діти вже стали забувати свято Івана Купала і перестали ходити колядувати. Ми ледве згадуємо, що таке вечорниці, а чоловіки й гадки не мають, чому пропонувати руку і серце прийнято на Меланки. А все тому, що ми не бачимо наших свят у великому кінематографі, на телебаченні, в сучасній літературі, в соцмережах і в Youtube врешті-решт. Це треба робити на державному рівні де тільки можливо. Нам Заході натомість це активно роблять. Бо там давно не стоїть питання самоідентифікації, формування якої в Україні триває», – резюмувала пропозиціонерка.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка та четверга о 19.00 в голосовому чаті нашого Телеграм-каналу: https://t.me/propositioner

Приєднуйтеся до нашого телеграм-каналу, щоб бути в курсі найважливіших новин: t.me/proposicia

Слідкуйте за подіями в наших групах