Дніпровська команда перемогла на Міжнародному фестивалі літньої сеньйоріади

  • Категорія:
  • Новини

У Луцьку закінчився VІ Міжнародний фестиваль літньої сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я». Дніпровська команда «Університету третього віку» вже втретє змагалася і перемогла. У заході взяли участь 5 команд Університетів третього віку з різних регіонів України та представники Польщі. 22 учасники представляли дніпровську спортивну команду на змаганнях. Найстаршою учасницею була 86-річна Любов Джума, яка посіла 1 місце в бігу на 60 метрів у віковій категорії 80+.

«Напередодні випадково почула, що у Луцьку старенькі змагаються. Але хочу запевнити, що ті старенькі можуть дати фору і молодикам. Вдячна УТВ за можливість брати участь у змаганнях. Це чудовий захід. Він дає сили, вчити цінувати кожну мить. Бо час безцінний», – говорить Любов Джума.

72-річний Дмитро Мешевський до Луцька на змагання приїздить втретє та зазначає: «Якби не спорт, то я, можливо, був би прикутий до ліжка. У 2007 році потрапив у жахливу ДТП, мене збив автомобіль. Лікарі поставили мені у хребет дві титанові пластини. Після цього я наново навчився ходити та бігати. Маю третю групу інвалідності, однак спортом займаюся й досі. Серйозна травма не стала мені на заваді. За останні кілька років я посів уже не одне призове місце з бігу. Усе – в наших руках. Не треба боятися і опускати руки. Якщо хочете бути здоровими – бігайте. Ми – уже переможці. Навіть ті, хто не отримав нагород. Перемога над собою, старістю та лінню», — наголошує чоловік.

Учасники змагалися у спортивних та інтелектуальних конкурсах. Команда «Університету третього віку» Дніпра посіла перше командне місце. Друге місце – спортсмени з Луцька. Третє – спортивна команда з Ірпіня.

За матеріалами Новини Підгородне.

Слідкуйте за подіями в наших групах