Дніпровський винахідник розробляє power bank для українських бійців

Дніпровський винахідник розробляє power bank для українських бійців

  • Категорія:
  • Новини

Інженер з Дніпра допомагає українській армії своїми винаходами —мілітарі power bank Ігор Кочет відправляє бійцям на передову. Розробляє нові моделі, вдосконалює прототипи і приймає замовлення на нові, експерементальні пристрої. 

Тест-драйв зарядки. Треба ж перед відправленням протестувати. От, вмикаємось і підключаємось. І от пішла.

Акумулятор, який накопичує заряд, кілька споживачів, роз’єми прикурювачів, виходи на USB, кілька варіантів для підзарядки — винахідник Ігор Кочет надає друге життя використаним ящикам з-під боєкомплекту. Виготовляє з них універсальні армійські power bank.

Ігор Кочет, винахідник: “Я взяв ящик, туди упакував акумулятори, туди упакував роз’єми, через які можна підзаряжатись, і туди зарядні пристрої. Ну, і ще можливість підзаряжатись від різних джерел живлення. Намагався зробити якомога універсальний пристрій і зручний для користування”.

Корпуси для виготовлення Ігорю надають військові, деякі на інтернет-майданчиках знаходить сам. Моделі power bank різняться залежно від розміру ящика — виготовлення стандартної, «маленької», як її називає Ігор, моделі триває близько двох днів. Один power bank може зарядити близько 20 телефонів. Далі його пристрій потребує зарядки. Винахідник вже зараз розробляє більш ємні моделі.

Ігор Кочет, винахідник: “Буде трошки інша модель, більший ящик, куда влазить автомобільний акумулятор, швидкоз’ємні клеми, теж виходи на USB, на прикурювач, на зарядки. Може бути така варіація, що вони просто розряджений акумулятор виймають, ставлять кудись на підзарядку, а заряджений акумулятор з авто знімають, вставляють в цей ящик, швиденько підключать. І також можна втикнути 15-20 мобілок”.

Винахідник готовий розробляти нові моделі і надалі, залежно від потреб оборонців України. Близько десяти його винаходів вже допомагають бійцям на передовій.

Слідкуйте за подіями в наших групах