До Дня Української Державності для переселенців з Луганщини в Дніпрі організували свято

  • Категорія:
  • Новини

Поліція, рятувальники, кінологи та ярмарок hand made виробами! У Дніпрі для переселенців з Луганщини влаштували захід до Дня Української Державності. На свято завітали ті, хто вимушено покинув свої рідні міста й села, і зараз проживають у різних областях України

Віра та Ліна — переселенки з Попасної. В рідному місті вони товаришували. Через бойові дії жінкам довелося виїхати в березні 2022 року. Вперше змогли зустрітися тільки зараз, на святі до Дня Української Державності.

«Одне місто, Попасна, ось тільки зустрілися. Не бачилися вже півтора роки, ми приїхали 2022-го. Оце тільки зараз змогли зустрітися. Так, тільки зараз зустрілися».

Свято для вимушено переміщених осіб організувала Луганська обласна адміністрація. На заході поліцейські та рятувальники демонстрували особливості своєї роботи всім бажаючим.

«Дивіться, це у нас апарат драгер об’ємом 7 літрів. Він призначений для роботи рятувальника у непридатному для дихання середовищі або в загазованому середовищі».

Виступали і представники павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарєс». Дітлахи були у захваті від собак-рятувальників.
На ярмарку майстри з Дніпра та Луганщини продавали свої hand made вироби.

Тетяна, майстриня: «Для настрою…», – «Це для настрою, щоб підняти настрій?» – «Так», – «Як довго ви цим займаєтеся?» – «На початку війни почала. Це був такий антистрес».

З дітьми, які відвідали свято, працювали аніматори.

Пан Ведмідь, прийшов веселити дітей: «Скажіть, чим ви тут займаєтесь?» – «Розважаю дітлахів. Дітлахи — бомба! Ми танцюємо, стрибаємо».

Відвідати цей захід та зустрітися з друзями приїхали переселенці, які нині проживають в різних містах України.

Ірина Дячук, директорка Луганського обласного центру народної творчості: «Тут беруть участь особи, які переселилися з Луганщини до Дніпра, до Харкова, до Запоріжжя. В нас така когорта зібралась людей, які приїхали до Дніпра, щоб відзначити таке свято».

Головна мета подібних заходів – об’єднати всіх українців та повернути малечі дитинство, вкрадене російськими окупантами.

Артем Лисогор, голова Луганської ОДА: «Ми повинні думати про наших дітей. Наші діти повинні, незважаючи на війну, яка надала травми, вони повинні відчувати державне піклування і свято для себе».

Свято вдалося. Але найбільше переселенці з Луганщини мріють про повернення додому під жовто-блакитним стягом.

За матеріалом Дніпро ТV.

Слідкуйте за подіями в наших групах