Допоможи армії: у дніпровській бібліотеці ім. М. Свєтлова збирають речі для благодійного аукціону

  • Категорія:
  • Новини

Дніпряни продовжують збирати допомогу для фронту. В бібліотеці для молоді ім. М. Свєтлова (вул. Староказацька, 60) наразі триває збір предметів декоративно-прикладного мистецтва. Незабаром волонтери відправлять їх до Литви, де відбудеться аукціон.

-Ми  працюємо разом з  бібліотекарями, читачами, всіма бажаючими допомагати  нашим  захисникам, активними і невтомними, – розповіла “Афіші Дніпра» волонтерка Раїса Пантелеймонова. – У бібліотеці нам надають можливості для такої діяльності, за що ми дуже вдячні. Особисто я є волонтером військового шпиталю, який знаходиться поруч з бібліотекою. У приміщенні, яке нам виділили, ми займаємось різною діяльністю. Наприклад, лущимо горіхи, додаємо сухофрукти та робимо таким чином енергетичні батончики для наших захисників. Також в’яжемо шкарпетки, робимо подушки. Займаємось цим починаючи з 2014 року.

 Є у цього волонтерського центру і інший вид діяльності – збір речей для аукціону. Він вже декілька разів проходив у Литві. Навесні минулого року дніпрянам вдалося зібрати біля 300 робіт українського народного мистецтва. Збір тривав на декількох локаціях, одною з головних була бібліотека ім. Свєтлова. Литовський фонд “Воїни світла” провів благодійний аукціон у Вільнюсі з продажу виробів ручної роботи, виготовлених українцями різного віку і з різних куточків України.

-Тоді завдяки аукціону  вдалося зібрати 3600 євро, – згадує Раїса Пантелеймонова.  – На них  литовці придбали машину для наших бійців, ще й на інші їх потреби гроші залишились. Литовці приїхали сюди, привезли необхідні для фронту речі, а на зворотньому шляху забрали вироби для аукціону.

Хендмейд, зроблений дніпрянами, користується неабиякою популярністю у литовців та українських переселенців, які зараз живуть у Литві. Вони із задоволенням купляють дошки, ложки та інший кухонний посуд з петриківським розписом. А також вишиванки, брошки у патріотичному стилі, намисто та навіть ялинкові прикраси. Одна з найактивніших авторів багатьох чудовіх робіт  – Олена Копитько, мати загиблого Героя.

До 20 січня триває збір для наступного аукціону у Литві на підтримку ЗСУ.  Вироби можна приносити кожного дня у будь-який час – якщо бібліотека вже не буде працювати, речі можна віддати черговому. Долучайтесь!

Юліанна Кокошко

Фото автора.

Слідкуйте за подіями в наших групах