Досвід Дніпра дозволяє йому гідно виглядати у суспільній дискусії «дрони або стадіони» і демонструвати доброчесність у співпраці з НАЗК, — Філатов

  • Категорія:
  • Новини

Мер Дніпра, Борис Філатов, разом з керівниками інших територіальних громад, уклали декларацію про доброчесність та прозору роботу з Національним агентством з питань запобігання корупції. Вони також заявили про намір співпрацювати з Радою Європи, використовуючи її рекомендації.

При обговоренні принципів “доброго врядування”, Філатов підкреслив, що Дніпро активно працював над впровадженням алгоритмів прозорості в діяльність муніципалітету. Ця ініціатива принесла місту значний успіх: за сім років, Дніпро з 62-го місця піднявся на перше місце в рейтингу Transparency International.

Крім того, після вторгнення росії в Україну, місто Дніпро швидко використало накопичений досвід організації міських сервісів для ефективної боротьби з викликами воєнного часу.

«Дуже багато наших напрацювань ми запровадили під час війни. Це різні муніципальні сервіси, які тепер не лише інформують дніпрян про міські справи, а й корисні переселенцям. Залежно від ситуації, це готові інструменти, які швидко можна перелаштувати під різні виклики сьогодення. І при цьому ми все одно залишаємося відкритою територіальною громадою, яка не використовує війну як привід для того, щоб закривати результати своїх закупівель», — наголосив Філатов під час свого виступу на одній з панелей Форуму доброчесних громад. Мер Дніпра додав також, що здобутий досвід нині дозволяє місту гідно виглядати у великій суспільній дискусії «дрони або стадіони».

Філатов наголосив на важливості підписання декларацій зі своєю організацією, як прикладі об’єднання зусиль, який варто брати на озброєння іншим територіальним громадам. Він зазначив, що незважаючи на історично складні стосунки місцевого самоврядування з різними рівнями влади, сьогодні всі об’єднані однією метою. Таким чином, ефективна взаємодія має продовжуватись не тільки під час військових перемог в Україні, але й і далі – під час процесу відбудови країни.

Олександр Новіков також підкреслив, що основою стійкості європейських держав є саме сильне місцеве самоврядування. Він вважає, що завдяки такому самоврядуванню можна будувати ефективну державу, забезпечуючи гармонійний розвиток та досягаючи успіхів на різних рівнях.

«Дякую, що погодилися долучитись до підписання декларації. Сподіваюсь на спільне наповнення її змістом — відповідно до рекомендацій Ради Європи. Як пан Борис Філатов казав, кращих світових практик», — зауважив Новіков.

Серед підписантів декларації також очільник Львова Андрій Садовий, Новоукраїнський міський голова (Кіровоградська область) Олександр Корінний, секретарі Луцької та Кропивницької міськрад — Юрій Безпятко та Олег Колюка, начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, а також заступники міських голів Полтави, Черкас, Вінниці та Івано-Франківська — Віталій Нікіпелов, Сергій Тищенко, Галина Якубович і Руслан Гайда.

Слідкуйте за подіями в наших групах