Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

Дует “Вар’яти”: про Притулу, Дніпро, концерти та особисте

  • Категорія:
  • Новини

У минулі вихідні місто Дніпро відвідав відомий шоумен і телеведучий Сергій Притула. І не один, а зі своїм Першим україномовним гумор-шоу «Вар’яти».

Це унікальне україномовне шоу, єдине в країні, в якому геть відсутня ненормативна лексика, «нижче плінтуса» жарти і жарти про політику. Зі сцени хлопці показують різні історії про сімейні відносини, про кохання-зітхання, про тещу і зятя і ще безліч тем, з яких складається наше повсякденне життя.

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

У Дніпрі хлопці дали два концерти і показали нову програму. Запаморочливі діалоги, шикарний вокал Жогла, гумористичні імпровізації артистів – це дві години сміху, які продовжили життя двом тисячам містян, які відвідали шоу.

Кореспондент «Афіші Дніпра» поспілкувалася перед концертом з артистами «Вар’яти» – Володимиром Ковцуном (Владзьом) і Віталієм Тильним. У житті вони точно так само люблять пожартувати і оскільки хлопці – професійні гумористи, було досить складно визначити, де жарт, а де правда.

“Вар’яти”: про Притулу, Дніпро, концерти та особисте

– Хлопці, ви в Дніпрі буваєте досить часто … А коли трапився той самий перший раз?

Віталій: Вперше ми побували в Дніпрі в 2004 році. Тоді я тільки почав грати в КВН у складі команди «Тернопільська особлива». А сьогодні вже 7й концерт у вашому місті, вже у складі «Вар’ятів».

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Чи зустрічаєте в залі знайомі обличчя чи публіка постійно змінюється?

Володимир: У нас багато друзів в Дніпрі. Вони щоразу приходять. Радує, що й аудиторія зростає. Ми починали в Дніпрі з одного неповного залу. А зараз вже робимо по два концерти в день.

– Хто в команді виконує функцію мотора?

Віталій: Що стосується саме роботи, то звичайно це Сергій Притула. За ним і перше, і останнє слово. Але в цілому в команді ми всі на рівних. Немає такого поняття як директор, засновник або щось подібне.

– Сперечаєтеся, якщо не згодні з рішенням Притули?

Володимир: Сперечаємося, звичайно. Правда, це дуже рідко допомагає, але ми все одно сперечаємося. Особливо часто це трапляється, коли з 10 написаних жартів потрібно вибрати три, наприклад. Якщо Сергій бачить, що ми сильно впираємося, то вже погоджується з нашою думкою.

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Жарти пишете все разом або є сценарист?

Віталій: В нашому дуеті ми пишемо самі для себе. Я починаю, Володя дописує. Або Володя починає, я дописую. Є, звичайно, в команді і автори, без них ніяк.

– Чи бувало таке, що ви написали жарт, для вас він смішний, а на концерті – не зайшло?

Володимир: Не було. Якщо нам самим смішно, то глядачеві однозначно буде смішно. Іноді вже стоячи на сцені, якась шутка додумується і виходить взагалі ржач.

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Чому ви не жартуєте про політику?

Віталій: Ми вважаємо, що глядач вже втомився від політики. Вона ж скрізь! Ми думаємо, за краще жартувати про те, що людям близьке і знайоме.

– Чи є мініатюри з вашого особистого життя? Де берете ідеї?

Володимир: І з особистого життя беремо. І за оточуючими спостерігаємо. Постійно. Навіть на відпочинку де-небудь за кордоном. Наприклад, відпочивав я з дружиною в Туреччині. Лежимо на пляжі і тут мені приходить повідомлення від якоїсь фанатки інтимного змісту. А пишуть нам часто, в основному в соцмережах … Звичайно ж, дружина запитала, що це таке. Ну, і на два дні посварилися … Після цього випадку народилася мініатюра про те, як чоловікові о другій годині ночі прийшла смс. А є і таке, що прям вигадуємо самі, бо з людиною навряд таке може трапитись.

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Як в «Вар’яти» зібрали тих, кого зібрали, кого ми зараз бачимо на сцені і по ТБ?

Володимир: Ми з Віталіком давно грали в КВН. Потім вирішили рухатися далі і підтягнули Притулу, так як нам потрібна була людина, яка буде мотором. Потім ми зібрали всіх кращих КВНщиків з Західної України, нас було 17 чоловік. З них залишилися ми вчотирьох (Ковцун, Тильний, Притула, Жогло – ред.). Потім щороку до нас приходили люди; пробували, писали, жартували, але не всі витримали жорсткого темпу, в якому ми працюємо. Лишились лише Вальон Сергійчук та Сергій Полупан. Ось так і працюємо в шістьох.

– Чому в колективі дівчат немає?

Володимир: Тому що нас, мужиків, дуже складно витримати … За лаштунками ми іноді можемо жорстко пожартувати чи ще якись суто чоловічі штуки. Всі жіночі ролі ми граємо самі.

Віталій: Леся Никитюк була у нас як гість. Ми хотіли її переманити до себе, але у неї тоді якраз почався проект «Орел и решка».

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Якби не було «Вар’ятів», чим би ви займалися?

Володимир: Напевно, займалися бізнесом. У мене – два магазини, у Віталіка – ресторан (сміються – ред.). А якщо ще чесніше, то все одно був би якийсь гумористичний проект, так як ми виросли на КВНі. На крайній випадок, працювали в якомусь проекті авторами.

– Звичайний робочий день “Вар’ятів”. Який він?

Віталій: Встаємо вранці, снідаємо, сідаємо в автобус, їдемо на концерт, даємо інтерв’ю, готуємося до виступу, виступаємо, вечеряємо, їдемо додому. І так день у день. Вихідних буває мало, все розписано концертами. Коли є можливість написати матеріал з ранку – пишемо. Або в нашому бусі пишемо.

– У вас україномовне шоу. Гастролі ваші проходять тільки в Україні?

Володимир: Ми багато де виступали за кордоном. Були у Франції, Ірландії, Америці, Канаді, Іспанії, Великобританії, Чехії … Багато країн відвідали. Скрізь є наші. Приймають тепло. Вони там сумують за всім цим українським колоритом. Іноді буває, що і на екскурсії потрапляємо.

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Як проходить відпустка?

Віталій: Відпустка у нас 12 днів влітку. І взимку трохи. І все. Спланувати якісь поїздки дуже складно. Особливо в новий рік, коли вже все забито всюди. В основному їдемо в село до батьків. Я люблю в Буковелі на лижах покататися, у всій моїй сім’ї повна лижна екіпіровка. Так що відпочинок проходить активно. Влітку – на море з дітьми і дружиною.

Володимир: Я люблю подорожувати по Україні. Але в основному кожну хвилину вільного часу рвуся в село на пасіку. Робимо з бджолами дуже смачний мед, якщо що звертайтеся.

Сергей Притула и Варьяты в Днепре. Афиша Днепра

– Що вам потрібно для успішного концерту?

Віталій: Вони в принципі у нас проходять добре. Але потрібна хороша атмосфера в залі. Інше вже за нами – підготувати якісний матеріал, зрозумілий всім. Ми ж говоримо українською. І не у всіх регіонах України однаково сприймають нашу швидку вимову.

– Є якісь ритуали в колективі перед початком концерту?

Володимир: Руки складаємо до купи, щось там кричимо))) Любимо пожартувати один над одним.

 

Фото надані PR-відділом Першого україномовного гумор-шоу “Вар’яти”

—————————————————————————-

Вся Афиша Днепра в Telegram – https://t.me/DneprAfisha

Слідкуйте за подіями в наших групах