Дві години тривоги не злякали Людмилу Монастирську: у дніпровській опері заспівала оперна зірка

  • Категорія:
  • Новини

17 грудня в Дніпровському театрі опери та балету відбулася гучна подія. В  опері Джакомо Пуччіні “Турандот” головну партію виконала солістка Національної опери України Людмила Монастирська.

Ця довгоочікувана вистава стала справжнім випробуванням як для дніпрян, так і для артистів. Одразу після того, як закінчилось перше відділення вистави, почалась повітряна тривога. Як зазвичай у таких випадках, люди пішли хто куди – хто у буфет, хто в укриття. Більшість залишились очікувати відбою в залі.

Чекати прийшлося довго – майже дві години. Коли годинник наближався до восьмої вечора ( а розпочалася вистава о п’ятій), адміністрація театру вже почала думати про остаточне закінчення заходу. Кажуть, Людмила Монастирська була згодна заспівати для дніпрян у фойє.  Але незабаром тривога нарешті скінчилась.

Майже ніхто з глядачів не покинув зали. Наприкінці всі аплодували стоячи. Крім Людмили Монастирської участь у виставі взяли артисти та солісти дніпровської опери, а також дитячий хор. Для його учасників виступ на одній сцені з зіркою такого рівня став справжньою подією.

  • Цей дитячий хор існує в нашому театрі вже другий рік, – розповіла завідувачка літературно-драматургічної частини дніпровської опери Майя Лебедєва. –   Заняття відбуваються на благодійних засадах – діти нічого не сплачують за своє навчання. Хор бере участь у трьох виставах – «Турандот», «Богема, «Кармен». А також у казці «Снігова королева» та багатьох концертах.  Діти молодці – чудово впорались зі своєю задачею.

Юліанна Кокошко

Фото Валерія Кравченко

Слідкуйте за подіями в наших групах