Робота комунальних служб, логістика евакуації та працевлаштування для переселенців: Борис Філатов розповів, як живе Дніпро на 21-й день війни з росією

Евакуаційна логістика та стабільна робота медицини і комунальних служб: Борис Філатов прокоментував ситуацію у Дніпрі на 26 день війни з росією

  • Категорія:
  • Новини

Ситуація у Дніпрі та області залишається повністю контрольованою. Комунальні служби та лікувальні заклади забезпечені всім необхідним і працюють у штатному режимі. Дніпро також залишається великим гуманітарним хабом країни, тож тут добре налагоджена логістика евакуації людей залізницею. Про це під час брифінгу 21 березня повідомив мер Дніпра Борис Філатов. 

Робота комунальних служб, логістика евакуації та працевлаштування для переселенців: Борис Філатов розповів, як живе Дніпро на 21-й день війни з росією

Так, коментуючи відправлення евакуаційних потягів із міського вокзалу, Філатов зауважив, що останніми днями кількість людей, які виїжджають через Дніпро, суттєво скоротилася і нині становить близько 3-4 тис. щодня. На сьогодні загалом заплановано три потяги. Один вже відправлено до польського міста Хелма. Решта – до Трускавця і Чопа – вирушить протягом доби.

«Багато звертається з питаннями: «Їхати чи ні?». Але це вибір кожного. Як міський голова, я не можу давати таких порад. Та моя особиста думка така: ті, хто не задіяний у роботі критичної інфраструктури, і можуть собі дозволити тимчасово виїхати, наприклад, до західних областей, мабуть, мали б за краще зробити це», – сказав Борис Філатов.

Він також повідомив, що нині також можна говорити про те, що люди повертаються до міста. Про це свідчить, зокрема, пожвавлення роботи бізнесу.  

Також на вокзалі продовжує роботу Волонтерський штаб. Водночас мер Дніпра підкреслив, що лікарі, медперсонал первинної та вторинної ланки залишаються працювати  на місцях. Доступні амбулаторне, стаціонарне лікування та екстрена допомога – зокрема це стосується приїзду швидких. Загалом у лікарнях достатньо медикаментів та кисню, адже основні запаси було зроблено ще до початку повномасштабної війни.

Коментуючи завершення цьогорічного опалювального сезону, Борис Філатов наголосив, що з урахуванням прохолодної погоди цього місяця опалення поки не відключатимуть. Як і в довоєнний час тепло припинять подавати, коли середньодобова температура стійко триматиметься +8 градусів.

Слідкуйте за подіями в наших групах