Філатов: «На місці прильоту в приватний сектор працюють всі міські служби. Основні мережі відновлять до кінця дня, далі почнемо виплати постраждалим»

  • Категорія:
  • Новини

Вночі з 23 на 24 червня російські окупанти вкотре здійснили масований обстріл Дніпра. Ворог знову підступно поцілив по житловим кварталам, де в цей час мирно спали люди. ППО максимально відбила атаку, проте, на жаль, одна з ракет таки поцілила просто у центр приватного сектору, утворивши собою величезну воронку. Близько тридцяти будинків сильно понівечені, а деякі — знищені. Міський Голова, Борис Філатов, підкреслив, що місто буде допомагатиме всім, хто постраждав від військового злочину росіян.


«Основні мережі плануємо відновити до кінця дня. Далі, до понеділка (адже нині ще працюють правоохоронні органи) ми закінчимо працювати на місці. І потім вже перейдемо в площину компенсацій тим людям, які постраждали. Будемо виплачувати (гроші, — ред.) за зруйноване майно», — сказав Філатов. 

З самого ранку на місці активно працюють декілька комунальних бригад, розгорнуті районні штаби, а також правоохоронні органи та волонтерські організації.

За останніми даними обласної військової адміністрації, кількість постраждалих в результаті нічного удару зросла до 11 осіб, з них троє — діти. Зазначено, що семеро постраждалих вже доставлені до лікарень для надання необхідної допомоги.

Також значні збитки зазнав автотранспорт та особисте майно мешканців. Наприклад, пан Дмитро, який орендував кімнату в одному з будинків, наразі активно допомагає розчищати уламки. Цей чоловік є переселенцем з Луганська, раніше проживав у Краматорську, але згодом змушений був перебратися до міста Дніпра.

«У нас кімната внизу. На щастя, ми вийшли з неї, слава Богу, бо там страшно (після влучання ракети неподалік, — ред.). Машина моя ремонту не підлягає, я думаю. Страшно, дуже страшно», — розповів Дмитро.

Слідкуйте за подіями в наших групах