Філатов на презентації «Лютих пташок» заявив, що мерія Дніпра знайде спосіб інвестувати в масове виробництво FPV-дронів 

  • Категорія:
  • Новини

Місто Дніпро стало одним з партнерів заходу під назвою “Люті пташки, Демо День”, організованого координаторами системи навчання і забезпечення операторів БПЛА “Victory Drones” та Благодійним Фондом “Dignitas” в різних містах. Мер міста, Борис Філатов, наголосив про готовність міста знайти механізм для інвестицій у масове виробництво дронів.


«Ми розуміємо, що розробка FPV-дронів — це війна майбутнього. Зараз держава працює в цьому напрямку. Та є бюджети і у регіонального місцевого самоврядування, у територіальних громад. Тому ми всі повинні обʼєднати зусилля в цьому напрямку. Міськрада хоче обʼявити гранти або конкурс, вибрати найбільш компетентного виробника і вкладати в це кошти територіальної громади», — сказав  Філатов.

Борис Філатов, під час заходу, від всіх містян передав одному з батальйонів ТРО чотири ударні дрони. 
Під час демо-дня «Лютих пташок» з усіма розробками також могли ознайомитися самі військові. Сюди запросили також операторів БПЛА (БПАК) та дронрейсерів, представників льотних шкіл, інструкторів-практиків та волонтерські організації.
Загалом захід зібрав понад два десятки команд виробників і майже 300 гостей події. 
Пан Дмитро представляє компанію Alientech, яка виробляє спеціальні антени-підсилювачі для керування дронами. Вони дозволяють збільшити стабільність звʼязку та дальність польоту.

«На цій виставці ми презентуємо нове рішення — більш потужну антену, яка має всередині два підсилювачі. При більш потужній РЕБ дозволяє працювати і не втрачати дрони», – каже пан Дмитро.

Він пояснює, що ці станції вже успішно функціонують на передовій та отримують позитивні відгуки від бійців. Ще одну технічну ідею, яку вже випробували в реальних бойових умовах, презентує Сергій, розробник з Дніпра. Вона стосується безпілотних літаків, які можуть бути швидко модифіковані, додавши або вилучивши елементи, що перетворює їх на ударні або розвідувальні пристрої.


«Ми адаптуємо цю платформу під замовника. Тобто він може комплектуватися як якимись набоями, так і електронним обладнанням. Ми можемо адаптувати їх під майже будь-які потреби замовника. Є непогані характеристики по цих літаках», — розповідає Сергій, зауважуючи, що такі дрони також випробовувалися в боях.

Слідкуйте за подіями в наших групах