Фото матери погибшего героя разместили на обложке проекта «Мами»

  • Категорія:
  • Новини

Как напоминание, какой ценой нам достается независимость, в редакции украинского издания «Зеркало недели» предложили разместить в чиновничьих кабинетах портреты матерей погибших защитников Украины.

Журналисты «ЗН» подготовили фотопроект, где показано 321 лицо, вырванное объективами фотографов с бездушия статистики: имя мамы, имя сына и имя, которым она называла его, когда дула на разбитые коленки или будила в детский сад.

– Понад триста фотографій «Дзеркало тижня» віддрукувало для нових господарів владних кабінетів. Ми розішлемо їх усім: від президента до губернаторів, від спікера й прем’єра до голів служб, інспекцій, парламентських комітетів, мерів, суддів і правоохоронців. Там, на звороті світлин, є гачок. Тільки вбийте цвях… Нехай за вами стежать, вас надихають, зупиняють, підтримують очі тих, хто віддав Україні безцінне — своїх синів. Змініть країну. Мамам однаково буде боляче, та все ж світліше, – говорится в аннотации к проекту.

– Як тільки відкрили проект для ознайомлення, відразу побачили знайоме обличчя жінки, що була на обкладинці проекту. На світлині – Мати загиблого нікопольця Андрія Асмолова Людмила Миколаївна. Саме завдяки її проекту, в Нікополі на центральної площі встановлено пам’ятник «Захисник України». Людмила Миколаївна є засновником і головою ГО “Родина загиблого Героя”, яка входить в ГС “Учасники бойових дій Нікопольщини” – пишут наши коллеги из портала nikopolnews.net – Якби хотілось, щоб портрети усіх Мам прикрашали робочі місця своїх синів, а не кабінети чиновників. Як би хотілось, щоб ці світлини випромінювали світло, а не нестерпний біль… Біль, який витримали не всі матері: деяким він розривав серця чи шийні хребці… Більшість змогла з ним жити, але не пережити його.

Источник: dv-gazeta.info

Слідкуйте за подіями в наших групах