Фотосесія під час війни: де у Дніпрі можна, а де заборонено робити світлини

  • Категорія:
  • Новини

Фотосесія під час війни. Дніпряни поволі почали повертатися до звичного життя – дозволяють собі відпочинок та трохи розваг, згадали і про фотосесії, які раніше так любили. Втім, через воєнний стан нині робити світлини можна не всюди. Тож де знайти гарні локації для фото, а де знімати – зась?

 Еліна – студентка із Дніпра. Дівчина зізнається, після повномасштабного вторгнення про відпочинок та гарні фото для соціальних мереж навіть і не згадувала. Коли щодня боїшся за власне життя та переживаєш за ситуацію на фронті – не до розваг.

Еліна Косолапова, дніпрянка: “Проходить час і просто в голові з’являються думки, що варто далі рухатися, потрібно йти далі по життю, не звертаючи уваги ні на що, й робити все зараз. Якщо хочеш — то потрібно обов’язково зробити. Коли на вулиці така чудова погода, чому б не зробити нові фотографії, коли є класні локації, класна місцевість загалом”.

Разом зі своїм другом Олегом, фотографом-початківцем, дівчина вирішила дослідити гарні локації нашого міста та влаштувати міні-фотосесію. Парубок каже, повернутися до занять улюбленою справою вирішив зовсім нещодавно.

Олег Аксьонов, фотограф: “Від початку повномасштабного вторгнення склалася така ситуація, що взагалі не було бажання та думок щодо фотографій. Все було про те, як би вижити та коли це все закінчиться? Однак, як ми бачимо, життя продовжується, і ми маємо все одно рухатися далі. Тому я домовився, ми зустрілись. І от зараз знаходимося тут для того, щоб продовжувати жити та показувати людям, що все ж таки необхідно продовжувати і не можна зупинятися”.

Перша локація, яку обрали друзі — яхт-клуб «Січ». Навіть в робочий час тут відпочивають багато дніпрян та переселенців. Місцина щодня відкрита для прогулянок та проведення фотосесій.

В’ячеслав Дідик, власник яхт-клубу “Січ”: “Тут і звірі є, також птахи є, багатий рослинний світ. Люди тому й приходять сюди з дітками. Тут на волі гуляють та розмножуються тварини. Це позитив”.

Наступна локація — ботанічний сад Дніпровського національного університету. І хоч оранжерея закрита для відвідувачів до початку серпня, втім, на території ботсаду купа дивовижних рослин, на тлі яких вийдуть гарні знімки. А під час цвітіння квітів сад перетворюється на суцільну фотозону.

Ще одна місцина, яку полюбили і фотографи, і дніпряни — парк «Зелений Гай». Тут можна приємно провести вільний час, прогулюючись алеями на самоті чи із сім’єю. У цьому парку кожен обов’язково знайде собі заняття по душі.

Анна Коновал, менеджерка зі зав’язків з громадськістю комунального підприємства «Міська інфраструктура» Дніпровської міськради: “Взагалі по всім паркам комунального підприємства «Міська інфраструктура» ми маємо такі острівки, елементи. Вони підсвічуються, створюють свій настрій, свою атмосферу. У нас є дерева, укутані в яскраві шатри. Ми все прикрашаємо відповідно до пори року. Зараз літо, тому в нас метелики, надувні кульки. Ми створюємо атмосферу відпочинку, атмосферу позитиву, тому що на сьогодні це дійсно вкрай важливо.

Тут є можливість навіть погодувати різних пташок та, звісно, зробити гарні фото. Зазвичай вони допомагають не тільки підняти собі настрій, а й дізнатись про нові цікаві місця для відпочинку.

Олег Аксьонов, фотограф: “Моїм особистим фаворитом є «Зелений Гай» та яхт-клуб «Січ». Взагалі у нас чудове місто і багато крутих локацій, де можна прийти, познімати та відпочити взагалі від цієї ситуації, яка в нас відбувається, на жаль”.

У туристичному центрі Дніпра зазначають: навіть дніпряни, які живуть у місті багато років, знають далеко не про всі зони відпочинку.

Ольга Стасенко, начальниця Туристичного інформаційного центру: “Наприклад, у нас є куточок Нової Зеландії в межах міста – це балка Сажівка. Там виходять досить гарні фото. Такий усамітнений відпочинок, і там можна насолодитися природою. Є також Таромський кар’єр, там такий, більш усамітнений відпочинок”.

Проте, навіть під час фотосесій треба пам’ятати про важливі перестороги. Не можна робити фото біля адміністративних будівель та військових об’єктів, а також дотримуватися правил повітряної тривоги.

За матеріалами Дніпро TV

Слідкуйте за подіями в наших групах