Герої з дитячими творами: у Дніпрі презентували незвичний календар

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпровській міській раді презентували особливий календар на 2024 рік. На кожній його сторінці  – фотографії захисників України, які тримають у руках дитячі творчі роботи.

  • Подібні календарі ми випускаємо вже багато років поспіль,  – розповідає Діана Нахутіна  – представник департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради. – Але цього року вирішили змінити концепцію.  За підсумками конкурсу «Собори наших душ» відібрали найкращі дитячі роботи. Відвезли їх на фронт, де з ними сфотографувались військові.  Сподіваюсь, цей календар надихне багатьох людей.

На передову були відправлені малюнки, а також витвори декоративно-ужиткового мистецтва. Наприклад, яйця-шкрябанки, витинанки, пап’є маше, ляльки-мотанки. Календарі не можна придбати, проте можна отримати у подарунок. Частина їх вже були подаровані  військовим зі 128-ї бригади ТрО, яка зараз воює на Донецькому напрямку. Саме там і були, до речі, зроблені світлини.

  •  На календарі є моя фотографія з роботою 15-річної дівчинки, –      зазначає Микола, позивний «Фідель». – Її робота мені дуже сподобалась. Краса, яку роблять діти, допомагає нам триматись.  На картині зображена дівчина, яка гуляє степами, які вільні від загарбників. Саме це ми і захищаємо. Це наше майбутнє.

На презентації календаря побували військові з 128-ї бригади ТрО. Майже усі вони були свого часу поранені, а зараз проходять реабілітацію. Герої отримали не тільки календарі, але й поробки від дітлахів.  Мужні воїни були дуже розчулені, адже школярі разом з роботами віддали їм частинки своїх чистих душ. Одному з захисників малюнок жінки з дитиною нагадав його родину – дружину та доньку.

  • Моя робота  зібрала схвальні відгуки на конкурсі «Собори наших душ», –  ділиться 15-річна Аліса Московцева. –  Це витинанка, на якій зображений Великдень. Я дуже захоплююсь народними традиціями. Люблю дарувати свої роботи – приємно піднімати комусь настрій. Тож я із задоволенням вручила свою витинанку одному із захисників.

Тираж календаря – 600 примірників. Його можна отримати завдяки розіграшам, які відбуваються у соцмережах на сторінках департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради.

Юліанна Кокошко

Слідкуйте за подіями в наших групах