Голоси, що лунатимуть у вічності: Дніпро вшановує памʼять дітей, вбитих росією

  • Категорія:
  • Новини

4 червня, в День вшанування пам’яті дітей, які стали жертвами збройної агресії Російської Федерації проти України, у місті Дніпро відбувся меморіальний захід.

На подвір’ї будинку №118 на вулиці Перемоги, де 14 січня з російської ракети загинули 46 людей, на одному з дерев висіли символічні дзвіночки — як символ пам’яті про дитячі голоси, які вже ніколи не пролунають.

«Кожне вкрадене життя, кожна поламана доля — це наші спільні трагедії. Та найжахливіше, коли гинуть діти. За 9 років цієї війни ми бачили вже багато цинічних обстрілів і мерзенних атак росіян. Звикнути до цього неможливо. Але цей біль можна і потрібно конвертувати в невтомну роботу заради справедливої помсти ворогу. І Української Перемоги — заради вільного майбутнього мільйонів дітей», — сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в області внаслідок війни загинуло 17 дітей, а ще 70 отримали поранення в результаті ворожих ударів: «Це рана, яка не загоїться ніколи. Це найстрашніші злочини окупантів, які не мають строку давності».

Слідкуйте за подіями в наших групах