Горе-косметологи у Дніпрі: як не стати жертвою краси (Відео)

  • Категорія:
  • H&B
  • Новини

Довірити своє обличчя чужим рукам не так просто, особливо в таких серйозних питаннях, як уколи краси, лазерне шліфування обличчя або хімічний пілінг. Тому для початку потрібно як слід розібратися яким має бути фахівець, і чого ви від нього очікуєте, передає «Наше Місто».

Сьогодні в сфері beauty-послуг дуже багато майстрів, які пропонують послуги будь-якої складності, а вартість їх настільки різна, що вибір зробити важко. Адже не завжди ціна – це показник якості.

Олена Камбур – лікар-косметолог з медичною освітою. Дівчина зазначає, що при виборі фахівця важлива сукупність усіх чинників.

«Важливо, чи є у косметолога медична освіта. Адже є косметологи-естетисти і косметологи з вищої медчиною освітою. Косметолог-естетист виконує процедури, маніпуляції без пошкодження цілісності шкіри – це пілінги, маски, масажі тощо. А от косметологи з вищою медичною освітою роблять і назначають процедури з пошкодженням цілісності шкіри, простіше кажучи, з різноманітними уколами або це може бути апаратна космтологія. Не менш важливо, як виглядає і сам косметолог, його бачення краси та естетики. Те, як він спілкується, чи є попередня консультація – це теж важливо. Також сьогодні ми маємо такі рекламні майданчики, як інстаграм та телеграм, де можна побачити перелік процедур, сертифікати чи роботи до та після.

Якщо косметика і препарат легальні, з сертифікатом, косметолог може і повинен вам його показати сам або на ваше прохання. Так само і в разі надзвичайної ситуації лікар з вищою освітою знає що робити.

«В таких випадках є спеціальна аптечка та протокол що саме треба зробити», – наголошує Олена.

Також лікарка зазначає, що під час консультації косметолог повинен запитати багато чого і у вас

«Чи страждаєте ви захворюваннями, при яких протипоказані окремі косметичні процедури, чи приймаєте ви якісь ліки, чи не страждаєте від алергії, яку косметику використовуєте вдома. Все це теж важливо в залежності від того, які процедури ви збираєтесь робити», – каже фахівець.

Отже, наші поради як обрати косметолога:

  • Медична освіта та досвід роботи
  • Реальні рекомендації людей або результат, який ви бачили не лише на фото
  • Наявність сертифікатів на косметику та препарати
  • Можливість пройти консультацію перед процедурами

Слідкуйте за подіями в наших групах