Готелю “Дніпропетровськ” 55 років: чому занепав і як він виглядав понад пів сторіччя тому

  • Категорія:
  • Новини

У Дніпрі на Січеславській Набережній розташований всім відомий готель “Дніпропетровськ”, який є одним з символів міста. Сьогодні він святкує свій ювілей – 55 років з дня відкриття. Журналісти “Наше місто” вирішили пригадати трішки історії цього закладу та показати, яким він був колись та як виглядає зараз.

Готель “Дніпропетровськ” побудовано на кварталах колишніх лісопилок. Відкрили її 25 жовтня 1968 року, у річницю звільнення міста.

Колись цей готель вважався останнім писком радянського сервісу. Номери для клієнтів, ресторан, конференц-зал, пральня, кухня, величезний холодильний цех для продуктів, кімнати для персоналу. У деяких номерах були телефони, що вважалося нечуваною розкішшю на ті часи. А з вікон номерів відкривався прекрасний вид на річку.

Бували такі часи, що місце в ресторані цього готелю треба було бронювати за кілька тижнів, настільки багато там було відвідувачів.

Прекрасний вид на р. Дніпро є і зараз, чого не скажеш про сам готель.

З роками один з найпрестижніших готелів Дніпра почав занепадати. Колись популярний заклад отримав “три зірки”. Нижні поверх довелося здавати в оренду, щоб заробити коштів на ремонт і утримання такої великої будівлі.

Однак кілька років тому готель не пройшов відповідну перевірку Держагентства розвитку туризму. Все тому, що частина номерного фонду непридатна для проживання, відсутня парковка та посадочні місця для одночасного харчування всіх клієнтів.

В результаті статус “три зірки” у нього відібрали.

Проте для багатьох жителів Дніпра це місце – пам’ять про колишню епоху.

За матеріалами Наше Місто

Слідкуйте за подіями в наших групах