Грав, танцював та збирав гроші на ЗСУ: у Дніпрі виступив піаніст Євген Хмара

  • Категорія:
  • Новини

8 грудня у дніпровській опері виступив відомий український композитор та піаніст-віртуоз Євген Хмара. І хоча посередині концерту лунала повітряна тривога, яка тривала біля години, ніхто з глядачів не покинув театр, незважаючи на те, що виступ киянина розпочався о шостій , а закінчився після дев’ятої години, передає “Наше місто“.

Я не був у Дніпрі два роки, за цей час багато що змінилось, – сказав зі сцени Євген Хмара. – Це дуже круте місто, в мене тут живуть родичі. Вважаю, що ми з вами – це світло, яке переможе зло під назвою «російська федерація».

Разом з Євгеном весь вечір на сцені був ударник Олександр .Селезньов та струнний квартет з Дніпра. Концерт пройшов на одному диханні: столичний гість не просто спокійно та зосереджено грав на роялі, а влаштував справжнє музичне шоу. Він то грав стоячи, то пританцьовував, запрошуючи до танців глядачів.

Де народилось танго? – запитав Євген Хмара зал. – В Аргентині? Невірно. Бо танго – це пристрасть, кохання, секс. І це все про українців. Так що ось вам – українське танго.

Разом з дніпровською публікою, яка була у захваті від креативного піаніста, він разом виконав легендарну «Червону Руту». Одну з композицій Хмара присвятив своєму батьку, який переміг рак. Вона називається «Боротьба», в ній заложений сенс того, що ми теж переможемо нашого ворога.

Незважаючи на загальну легкість та драйвовість музичного вечора, тема війни постійно звучала протягом концерту. Всі гроші від продажу квитків будуть перераховані на потреби ЗСУ. Крім того, бажаючи могли додати гроші у скриньку, з якою ходили по залу організатори концерту.

У кінці була оголошена сума: у Дніпрі вдалося зібрати біля 26 тисяч гривень для української армії. Закінчився концерт викликом Євгена Хмари на біс та виконанням Гімном України, який співав весь зал. Найближчим часом читайте на нашому сайті ексклюзивне інтерв’ю з Євгеном Хмарою.

Слідкуйте за подіями в наших групах