Як можна доєднатись до розмальовування споруд для кам’яних баб у Дніпрі

  • Категорія:
  • Новини
  • Мітки:
  • Афиша Днепра

Кам’яні баби, які знаходяться біля Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького, незабаром кардинально змінять свій зовнішній вигляд. На металевих конструкціях, якими зраза вони захищені, з’явиться розпис. Про те, яким чином буде відбуватись це перетворення, «Нашому місту» розповів в.о. директора музею Олександр Старік.

Ми вже запропонували громаді нашого міста, творчій молоді розмалювати захисні споруди для баб, – зазначив Олександр Старік. – Пропонуємо співпрацю майстрам, які працюють у різних художніх стилях. Головна мета – тема малюнків має стосуватись нашої колекції кам’яної пластики. Наприклад, художниця Анна Тітова, яка зараз вже відгукнулась на наш заклик та почала працювати,  відома своїм мистецьким проєктом, у якому бійці Збройних сил України зображені у вигляді котиків.  Вона намалює на конструкції бабу з гострими вушками, як у муркотуна.  

Перетворення сірих «вуликів» на арт-об’єкти буде відбуватись поступово. Анна Тітова розмалює три споруди, а всього біля музею розташовано більше 40 баб. Перед тим, як зробити свій внесок до цієї справи, треба представити ескіз майбутніх малюнків та узгодити його з науково-методичною радою музею. Тобто малювати на «вуликах» аби що не вийде. Процес узгодження відбувається дуже швидко. Тож приєднуйтесь до цікавої справи!

Юліанна Кокошко

Фото з відкритих джерел.

Слідкуйте за подіями в наших групах