«Ілона Кокс. Спроба творчого вечору»: Дивна експериментальна вистава Театру «ДГУ»у Дніпрі

  • Категорія:
  • Куди піти дніпро
  • Новини

Головна героїня п’єси – геніальна, трохи безумна поетеса Ілона Кокс намагається провести творчій вечір. Несподівані обставини та персонажі «допомагають» їй в цьому, і це перетворюється на «чортишо». І це «чортишо»- одночасно і веселе , і трагічне. Це дійсно спроба – щира і болісна спроба Ілони віднайти себе (і не тільки) в трагічних реаліях сьогодення.


“Сама пʼєса створена наприкінці 2022 року. Своєрідне кабаре, коли на сцені відбуваються різноманітні речі, авторка теж трошки дивакувата адже головна героїня – Ілона Кокс, пише цікаві й водночас божевільні вірші про кохання, про внутрішні кризи тощо. Ідея в тому, щоб подивитись, як твори, написані роки назад, виглядають у сьогоденні, й сценарій доповнений, написаний теж під сьогодення, щоб подивитись, як ця «своєрідна» поетеса реагує на це. Адже це дійсно спроба – щира  і болісна (спроба Ілони і не тільки) віднайти себе в трагічних реаліях сьогодення”, – розповів художній керівник театру «ДГУ» Григорій Гельфер.

В спектаклі звучить музика Карла Дженкінса, Альфреда Шнітке, Карла Орфа, Гаетано Доніцетті.
Частина коштів від квитків йде на «Памʼятник загиблим від бомб» Вадима Сідура у Дніпрі. Режисер-постановник: Олександр Голубенко Актори: Ілона Соляник – Голубенко, Олена Володіна, Олександр Сергеєв, Юрій Богуславський, Геннадій Колесник Телефон для довідок : 097 413 62 85

Слідкуйте за подіями в наших групах